Kypsennä naudan kuvepaisti eli flank steak mediumiksi kokonaisena ja viipaloi salaattiin. Pihvi saa seurakseen grillattuja kasviksia, kevätsipulivinegrettiä ja mozzarellaa.
Grillattu pihvisalaatti täyttää nälkäisimmänkin ruokailijan vatsan takuulla. Se on helppo valmistaa, sillä kastiketta lukuun ottamatta kaikki valmistuu grillissä.
Flank steak on ohut nopeasti kypsyvä pala naudan kuvetta. Se vaatii grillin lämmössä alle 10 minuuttia, jonka jälkeen sen pintaan hierotaan savuinen makusuola ja pala kääräistään folion sisään maustumaan. Tällä välin ehtii grillata kasvikset napakan kypsiksi.
Grillin lämmössä pehmenevät kesäkurpitsa ja parsakaali. Cosmopolitansalaatti saa kauniit rusketusraidat. Tuoreet retiisit antavat salaatille kaivattua raikkautta ja buffalomozzarella ihanaa pehmeyttä.
Grillattu pihvisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta.
- Tee makusuola sekoittamalla suola ja savupaprika ja raastamalla pestyn appelsiinin kuori joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita vinegretti. Hienonna kevätsipuli ja purista appelsiinimehu pieneen kulhoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Kypsennä naudankuvetta kuumassa grillissä ensin noin minuutti molemmin puolin, laske lämpöä ja jatka kypsentämistä noin 3 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä noin 3 minuuttia.
- Hiero makusuola grillatun lihan pintaan ja kiedo liha folioon kasvisten grillauksen ajaksi.
- Halkaise parsakaalit ja salaatit pitkittäin tai leikkaa ne isoiksi lohkoiksi. Viipaloi kesäkurpitsa paksuiksi lanteiksi. Poista retiiseistä naatit. Grillaa parsakaaleja keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia kerran kääntäen. Lisää salaatit ja kesäkurpitsat grilliin ja jatka kypsentämistä 2–3 minuuttia.
- Valuta ja kuivaa mozzarellat. Kokoa grillatut kasvikset tarjoiluvadille, lisää retiisit ja lusikoi vinegretti kasviksille. Leikkaa liha syihin nähden viistosti ohuiksi viipaleiksi ja laita vadille. Viimeistele revityllä mozzarellalla.