Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lämmin kantarelli-perunasalaatti on maistuva lisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lämmin kantarelli-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
uuden sadon perunaa
1/2
pieni kukkakaali
6
dl
kantarelleja
1
rkl
oliiiviöljyä
Kastike
1
hoikka kesäsipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
1
rkl
karkeaa dijoninsinappia
1
tl
juoksevaa hunajaa
3/4
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä kukkakaalia muutama minuutti.
  2. Tee kastike. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Laita palat suolan, pippurin ja viinietikan kanssa kulhoon. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää sinappi, hunaja ja öljy.
  3. Puhdista ja paloittele kantarellit. Paahda niitä kuivassa, kuumassa pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää ruokalusikallinen öljyä, mausta kevyesti sormisuolalla ja valkopippurilla.
  4. Lisää paloitellut, keitetyt perunat ja kukkakaalit pannuun. Paista, kunnes seos lämpenee. Lisää kastike ja sekoita. Kaada tarjoilukulhoon. Lisää salaatti ja sekoita. (4 annosta, 45 min)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Makeansuolainen paprika-chilichutney sopii kaikkien grillilihojen ja mausteisten makkaroiden kaveriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprika-chilichutney

Ainekset

5
punaista (mietoa) chiliä
4
punaista paprikaa
1
punasipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariinin oksa (tai 1 tl kuivattua rosmariinia)
2
laakerinlehteä
1
kanelitanko
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
¾
dl
ruokosokeria
1
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprika ja chilit ja poista siemenkodat. Laita leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin ja paahda chilejä noin 10 minuuttia ja paprikoita noin 20 minuuttia, kunnes niiden kuoret mustuvat. Laita kuumina muovipussiin jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna sillä aikaa punasipuli. Hienonna rosmariini.

  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, rosmariini, laakerinlehdet, kanelitanko ja mausteet ja paista hyvin miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

  4. Vedä paprikoiden ja chilien kuoret irti, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä sormin. Soseuta sauvasekoittimella tai hienonna veitsellä hyvin pieneksi.

  5. Poista chutneystä kanelitanko ja laakerinlehdet ja lisää paprika, chilit, sokeri ja balsamiviinietikka. Keitä, kunnes neste haihtuu ja hillo hieman paksuuntuu.

  6. Säilö puhtaaseen purkkiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Pehmeät ja makeat oluessa haudutetut sipulirenkaat maistuvat parhaalta kunnolla maustettujen makkaroiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bissesipulit

Ainekset

3
sipulia
2
rkl
voita
5
tl
ruokosokeria
½
tlk (reilu 1 ½ dl)
olutta

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla. Paahda sipulirenkaita miedolla lämmöllä voissa 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Ripottele sokeri päälle ja pyöräytä kaikkialle. Kaada olut päälle ja keitä kokoon, kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat ihanan pehmeitä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Jos rakastat tomaatti-mozzarellasalaattia, sinun kannattaa kokeilla sitä myös grillattuna. Ekstramehevässä caprese-versiossa tomaatit käväisevät tulisilla hiilillä, minkä jälkeen niiden päälle revitään juustot ja lisätään muut ainekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Caprin salaatti grillistä

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
400
g
mozzarellaa
½
ruukkua
basilikaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamico-viinietikkaa
2
rkl
pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jos käytät isoja tomaatteja siivuta ne. Keskikokoiset tomaatit voi puolittaa ja kirsikkatomaatit jättää kokonaisiksi.
  2. Kuumenna grilli. Grillaa tomaatteihin kauniit pinnat. Nostele ne tarjoiluastialle.
  3. Revi tomaattien päälle mozzarella. Riivi basilikan lehtiä salaatin päälle. Pirskottele öljy ja balsamico hyvin koko salaatin päälle. Ripottele suola ja rouhi mustapippuri myllystä. Viimeistele pinjansiemenillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Teriyakimarinadi tekee grillibroilerista herkullista. Tarjoa se lämpimänä kesäkaalista valmistetulla salaattipedillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

4
broilerinfileetä
3
rkl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
siirappia
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
Kaalisalaattipeti
½
kesäkaalia
1
ruukku
korianteria
100
g
vuonankaalia
2
limettiä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyakikastike, siirappi, seesamiöljy ja soijakastike isossa kulhossa. Taputtele broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi ja pyöräytä ne marinadin joukkoon. Anna broilerin marinoitua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pari tuntia. (Jos marinoit broilerin jääkaapissa, nosta se takaisin huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.)

  2. Valmista kaalisalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Riivi yrttiruukusta lehdet. Purista limeistä mehu kulhon pohjalle. Mittaa öljy ja suola mehun joukkoon. Sekoita kaalisuikaleet, vuonankaali ja korianteri joukkoon.

  3. Kuumenna grilli. Grillaa broilerinfileet parilalla tai ritilällä niin, että ne saavat kauniit grillausraidat. Sivele kerros marinadia kypsennyksen aluksi broilerinfileiden pintaan. Heitä loppu marinadi pois ja anna broilerin kypsyä läpikypsäksi grillissä epäsuoralla lämmöllä. Voit varmistaa broilerin kypsyyden halkaisemalla yhden fileen paksuimmasta kohdastaan.

  4. Jaa salaattipohja neljälle lautaselle. Viipaloi broilerinfileet ja nosta ne salaattipedille. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)