klo 13:30 | 15.7.2015

Lämmin kantarelli-perunasalaatti on maistuva lisuke.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Lämmin kantarelli-perunasalaatti
Ainekset
1
kg
uuden sadon perunaa
1/2
pieni kukkakaali
6
dl
kantarelleja
1
rkl
oliiiviöljyä
Kastike
1
hoikka kesäsipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
1
rkl
karkeaa dijoninsinappia
1
tl
juoksevaa hunajaa
3/4
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä kukkakaalia muutama minuutti.
- Tee kastike. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Laita palat suolan, pippurin ja viinietikan kanssa kulhoon. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää sinappi, hunaja ja öljy.
- Puhdista ja paloittele kantarellit. Paahda niitä kuivassa, kuumassa pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää ruokalusikallinen öljyä, mausta kevyesti sormisuolalla ja valkopippurilla.
- Lisää paloitellut, keitetyt perunat ja kukkakaalit pannuun. Paista, kunnes seos lämpenee. Lisää kastike ja sekoita. Kaada tarjoilukulhoon. Lisää salaatti ja sekoita. (4 annosta, 45 min)