Grillikauden ykkösherkku on tässä: rieskakäärö, johon sekä leipä että täytteet saavat upeaa käryn makua ritilällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Varrastäytteiset grillirieskat
Ainekset
1
vehnärieskaa (linkki ohjeeseen alla)
600
g
naudan ulkofileetä
16
kirsikkatomaattia
öljyä voiteluun
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä
Jogurttikastike
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
kuminansiemeniä
1/4
tl
jauhettua chipotlechiliä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Yrttihakkelus
1
ruukku
lehtipersiljaa
10
mintunlehtiä
1
(luomu)sitruuna
Työvaiheet
- Katso vehnärieskan ohje täältä.
- Ota naudanfilee huoneenlämpöön.
- Sekoita kastikkeen aineet kulhossa ja laita kastike jääkaappiin odottamaan.
- Tee yrttihakkelus. Hienonna lehtipersilja ja minttu. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa ja sekoita se yrttihakkelusten kanssa yhteen.
- Leikkaa lihasta noin 2 x 15 cm:n suikaleita. Pujota suikaleet varrastik-kuihin. Laita kirsikkatomaatit omiin vartaisiinsa. Sivele sekä liha- että tomaattivartaat kevyesti öljyllä.
- Kaulitse rieskat. Kypsennä rieskoja ja vartaita noin 3-4 minuuttia kuumassa grillissä. Mausta kypsät liha- ja tomaattivartaat suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa vartaat rieskan päällä jogurttikastikkeen ja yrttihakkeluksen kanssa.