
Kassleri maustetaan aasialaisittan ja tarjoillaan inkiväärikastikkeessa.
Vietnamilainen kassler ja kukkakaali
Ainekset
Työvaiheet
- Ota kasslerpaisti huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa liha ohuehkoiksi viipaleiksi. Sipaise kasslerpihveihin öljyä.
- Tee inkiväärikastike. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chilit. Kuullota inkivääriä, sipulia ja chiliä kuumassa öljyssä kattilassa muutama minuutti sekoitellen. Lisää sokeri, kalakastike ja vesi. Anna porista miedohkolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kastike muuttuu hieman paksummaksi.
- Irrota kukkakaali nupuiksi tai leikkaa se poikittain isoiksi ”pihveiksi”. Viipaloi kevätsipulit ja irrota yrteistä lehdet.
- Kypsennä kasslerpihvejä kuumassa grillissä noin 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes possu on täysin kypsää. Paista kukkakaalipaloja grilliparilalla noin 5 minuuttia.
- Laita liha ja kukkakaalit tarjoiluvadille. Kaada päälle maustekastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, yrteillä ja suolapähkinöillä. Purista päälle limettimehua.
Tästä tuli oitis suosikkimme. Todella hyvää!