Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Tässä reseptissä possu saa makua viskimarinadista ja raidat grillistä. Kokonaisuuden viimeistelee savuinen ranch-kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
noin 45 min + marinoituminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Viskimaustetut kasslerit

Ainekset

4 (yhteensä noin 700 g)
isoa porsaan kasslerleikettä
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
MAUSTEKASTIKE
¾
dl
(savuista) viskiä
½
dl
soijakastiketta
dl
fariinisokeria
2
rkl
dijonsinappia
1
rkl
Worcestershire-kastiketta
SAVUCHILILLÄ MAUSTETTU RANCH-KASTIKE
dl
majoneesia (voit korvata osan esimerkiksi kermaviilillä)
2
tl
soijakastiketta
2
tl
ketsuppia
1
tl
chipotle-chilihiutaleita hienonnettuna
1
tl
sitruunamehua
1
tl
sitruunankuoriraastetta
2
rkl
tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
2
rkl
ruohosipulia tai kevätsipulinvartta silputtuna
½
dl
tuoretta rakuunaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Mittaa maustekastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kiehauta, että sokeri sulaa. Nosta liedeltä. Ota liemestä puolet (noin 1½ dl) ja siirrä isoon kulhoon.
  2. Lisää kulhoon rypsiöljy ja raastettu inkivääri. Anna jäähtyä.
  3. Laita lihat jäähtyneeseen liemeen ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 h tai yön yli.
  4. Nosta kattilaan jäänyt mausteliemi jääkaappiin. Sitä käytetään vielä grillatessa.
  5. Sekoita ranch-kastikkeen ainekset yhteen. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.
  6. Kun on aika grillata, ota lihat ajoissa huoneenlämpöön, jotta ne hieman lämpenevät.
  7. Ota esiin maustekastike. Jos se vaikuttaa hyvin ohuelta, voit keittää sitä liedellä kokoon muutaman minuutin ajan. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä.
  8. Kuumenna grilli ja grillaa kasslerit kypsiksi samalla niitä maustekastikkeella sivellen.
  9. Tarjoa savuchilillä maustetun ranch-kastikkeen sekä rapeiden kasvisten kanssa (linkki ohjeeseen löytyy reseptin alta).

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Grillaa yksi iso siika tai useampi pienempi ahven. Vaalealihainen kala kypsyy nopeasti grillissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaustettu kokonainen kala

Ainekset

800
g - 1 kg
kalaa
3
limeä
2
punaista chiliä
1
sitruunaruoho
1
ruukku
thaibasilikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
leivinpaperia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa pinnat.

  2. Siivuta limet ja leikkaa chilit pituussuunnassa puoliksi. Pätki sitruunaruoho.

  3. Hiero kalan sisäpinnalle suola ja ripottele kookoshiutaleet. Täytä limesiivuilla, chileillä ja sitruunaruoholla.

  4. Kuumenna grilli. Kastele leivinpaperiarkki vedessä. Kääri kala tiiviisti paperiin. Nosta grilliin. Paista molemmin puolin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kanavartaat lennättävät makunystyrät Japaniin, kun maustat vartaat tuoreella chilillä ja inkiväärillä ja tarjoat ne limettimajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kana-yakitorivartaat

Ainekset

600
g
broilerin paistinleikkeitä
8
varrastikkua
Marinadi
2
tuoretta chiliä
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
miriniä
2
rkl
sakea
5
tl
ruokosokeria
Limettimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
limetin kuori
½
limetin mehu
pieni ripaus valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
  2. Sekoita limettimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa vartaat limettimajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Makeansuolainen paprika-chilichutney sopii kaikkien grillilihojen ja mausteisten makkaroiden kaveriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprika-chilichutney

Ainekset

5
punaista (mietoa) chiliä
4
punaista paprikaa
1
punasipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariinin oksa (tai 1 tl kuivattua rosmariinia)
2
laakerinlehteä
1
kanelitanko
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
¾
dl
ruokosokeria
1
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprika ja chilit ja poista siemenkodat. Laita leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin ja paahda chilejä noin 10 minuuttia ja paprikoita noin 20 minuuttia, kunnes niiden kuoret mustuvat. Laita kuumina muovipussiin jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna sillä aikaa punasipuli. Hienonna rosmariini.

  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, rosmariini, laakerinlehdet, kanelitanko ja mausteet ja paista hyvin miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

  4. Vedä paprikoiden ja chilien kuoret irti, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä sormin. Soseuta sauvasekoittimella tai hienonna veitsellä hyvin pieneksi.

  5. Poista chutneystä kanelitanko ja laakerinlehdet ja lisää paprika, chilit, sokeri ja balsamiviinietikka. Keitä, kunnes neste haihtuu ja hillo hieman paksuuntuu.

  6. Säilö puhtaaseen purkkiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Pehmeät ja makeat oluessa haudutetut sipulirenkaat maistuvat parhaalta kunnolla maustettujen makkaroiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bissesipulit

Ainekset

3
sipulia
2
rkl
voita
5
tl
ruokosokeria
½
tlk (reilu 1 ½ dl)
olutta

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla. Paahda sipulirenkaita miedolla lämmöllä voissa 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Ripottele sokeri päälle ja pyöräytä kaikkialle. Kaada olut päälle ja keitä kokoon, kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat ihanan pehmeitä.

Kommentit (0)