Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapokkaat granaattiomenansiemenet raikastavat carpaccion maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pakastus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-karitsacarpaccio

Ainekset

300
g
karitsan ulko- tai sisäfileetä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
oliiviöljyä
2
granaattiomenaa
2
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Poista fileistä jänteet ja kalvot terävällä veitsellä. Laita filee pakastimeen 20 minuutiksi, jolloin siitä on helppo leikata ohuita viipaleita.
  2. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lautaselle. Anna lihan olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Sirottele suolakiteitä ja rouhi mustapippuria päälle ja valele viipaleet oliiviöljyllä.
  3. Pyörittele granaattiomenoita leikkuulautaa vasten kevyesti painaen. Siemenet irtoavat silloin helpommin. Halkaise hedelmät ja kaavi lusikalla siemenet kulhoon. Ripottele granaattiomenansiemenet carpaccion päälle. Riivi mintunlehdet ja ripottele ne pinnalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Italialainen vihreä yrttikastike maustetaan anjoviksilla ja kapriksilla. Salsa verde sopii savukalalle mutta voit tarjota sitä myös grillilihan tai -kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsa verde

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
pari oksaa
tuoretta minttua
5
anjovisfileetä
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja valutetut anjovikset.
  2. Sekoita ainekset teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit halutessasi myös silputa ainekset veitsellä, jolloin kastikkeesta tulee karkearakenteinen mutta aivan yhtä herkullinen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ei liene kesäruokaa, jolle ei sopisi nokare aiolia. Valkosipulimajoneesi syntyy pikana, kunhan kaikki ainekset ovat valmiiksi huoneenlämpöisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aioli

Ainekset

1
muna (M-koko)
1
tl
dijoninsinappia
3
valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy.
  2. Käynnistä sauvasekoitin. Kun näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin. Mausta etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku
persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (0)