
Steak tartare eli tartarpihvi päivittyy ajankohtaiseksi marokkolaisten mausteiden, kuten za'atarin ja sahramin, avulla. Viimeistele pakastetusta fetapalasta raastettavalla "lumella". Muista varata tarpeeksi aikaa keltuaisten graavaamiseen!
Mausteinen tartar ja graavatut keltuaiset
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee graavatut keltuaiset hyvissä ajoin valmiiksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita suola ja sokeri. Laita noin puolet suola-sokerista kannelliseen rasiaan. Laita keltuaiset suola-sokeripedille. Lusikoi loppu sokeri-suolaseos varovasti keltuaisille siten, että ne peittyvät kokonaan. Peitä rasia kannella. Nosta viileään maustumaan vähintään 8 tunniksi.
-
Laita fetapala pakastimeen. Pakasta fetaa vähintään 1 tunti.
-
Poista sisäpaistista kalvot. Kääri liha kelmuun ja laita se vartiksi pakastimeen.
-
Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuutioi oliivit. Sekoita sipulit ja oliivit keskenään. Mausta seos sinapilla, sitruunamehulla, suolalla ja muilla mausteilla. Kääntele joukkoon hienonnetut yrtit.
-
Leikkaa kohmeinen liha ensin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Yhdistä lihat sipuli-yrttiseoksen kanssa. Muotoile lautasille neljä tartarpihviä.
-
Poista sokeri-suolaseos varovasti keltuaisten pinnalta. Nosta keltuaiset tartarin päälle sellaisenaan tai raasta ne.
-
Raasta jäätynyt feta tartarin päälle ”lumeksi”.