Peuratartar on parhaimmillaan lautaselle ilmavasti levitettynä, hienoksi raastetun piparjuuren ja kypsytetyn vuohenjuuston kanssa.
Peuratartar
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna persilja. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.
-
Poista peuran paistista kaikki rasva ja kalvot. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Käännä viipaleet lappeelleen ja suikaloi ne pituussuunnassa. Lopuksi käännä suikaleita 90 astetta ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.
-
Laita lihakuutiot kulhoon. Kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
-
Jaa tartar neljälle lautaselle ja levitä se ilmavaksi kerrokseksi. Raasta piparjuuri ja kypsä vuohenjuusto hienoksi raasteeksi. Viimeistele niillä annokset.
-
Kuumenna pannu keskilämmöllä. Voitele briossi voilla kummaltakin puolelta. Paista briosseja pannulla, kunnes ne ovat saaneet karamellisoidun rapean, ruskean pinnan. Käännä briossit ympäri ja paista toinen puoli samoin. Voit painaa briossia pannua vasten hellästi sormin tai haarukalla ja pyörittää sen pintaa pannua vasten, kunnes se saa tasaisen kauniin värin. Tarjoa lämmin briossi tartarin kanssa.
Vinkki Raaka liha imaisee suolan nopeasti. Suolaa siis liha tavallista reilummin tai lisää annoksen päälle hieman suolaa ennen tarjoilua.