Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Panu Pälviä

Unohda taikinan vaivaus ja säilytä jauhelihan "syyt" ehjinä, niin saat täydellisen burgerpihvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + sämpylöiden leipominen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Elämäsi paras perusburgeri

Ainekset

4
burgerisämpylää
Pihvit
800
g
jauhettua naudanlihaa
½
tl
merisuolaa myllystä
2
rkl
auringonkukkaöljyä
40
g
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
dl
hampurilaiskastiketta (ks ohje alla)
2
dl
amerikansalaattia suikaloituna
1
hopeasipuli
2
isoa
kypsää tomaattia
2
suolakurkkua (esim. Myrttinen)
8
viipaletta
kotimaista cheddaria

Työvaiheet

  1. Tee ensin burgerisämpylät (katso ohje täältä) ja hampurilaiskastike valmiiksi ohjeen mukaan. Valmistele muut täytteet: suikaloi amerikansalaatti ja huhtele se nopeasti kulhossa, jossa on jäävettä.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli, ja ryöppää viipaleet nopeasti kiehuvassa vedessä, 10 sekuntia riittää. Viipaloi tomaatit. Viipaloi kurkut vinottain.
  3. Ripottele suola tasaisesti jauhelihan pinnalle. Muotoile jauheliha varovasti paksuksi lyhyeksi pötköksi niin, että lihamyllyn tekemät "syyt" asettuvat pitkittäin ja säilyvät ehjinä. Pötkön halkaisijan tulisi olla sama kuin sämpylöiden halkaisijan. Leikkaa pötkö terävällä veitsellä neljäksi pihviksi.
  4. Laita uuni ja grillivastus kuumenemaan täydelle teholle.
  5. Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi ja lisää öljy. Paista pihvit parissa erässä, jotta pannu pysyy kuumana. Kun paistat pihvit, käännä niitä 15 sekunnin välein. Pihvit kypsyvät 3-5 minuutissa paksuudesta riippuen. Valmis pihvi on hyvin ruskistunut mutta sisältä vielä punertava. Nosta pihvit uunivuokaan vetäytymään vähintään 5 minuutiksi ja mausta ne mustapippurilla.
  6. Lisää voi pannuun ja ruskista se. Valele voi pihvien pinnalle. Älä pese pannua, sillä sämpylöihin otetaan maku talteen pannusta.
  7. Laita pihvit vuoassa uuniin (vain hetkeksi), jotta ne kypsyvät kuumina. Halkaise sämpylät ja pyyhkäise leikkuupinta paistinpannussa.Laita sämpylät leikkuupinta ylöspäin pellille ja pelti uuniin 1 minuutiksi. Lisää juustoviipaleet leiville ja laita ne uuniin vielä 1 minuutiksi.
  8. Kokoa hampurilaiset.

Nerokas hampurilaiskastike

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
ketsuppia
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
1
dl
rypsiöljyä
1
dl
mietoa oliiviöljyä
3-4
tippaa
tabascoa

Työvaiheet

  1. Käytä kastikkeeseen huoneenlämpöisiä raaka-aineita, niin se sekoittuvat paremmin.
  2. Riko kananmuna korkeaan astiaan. Lisää ketsuppi, sinappi, etikka ja suola. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Sekoita öljyt keskenään. Kaada öljyseos ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen kananmunaseokseen.
  4. Mausta tabascolla. Tarkista maku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on kehittämäni lusikkaleipäohje, jossa lusikkaleivät ovat saaneet uuden hurmaavan suklaisen vivahteen ja ovat suussa sulavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 15 kpl
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaavat suklaiset lusikkaleivät

Ainekset

100
g
voita
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljaa
2,25
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhoja
1,5
rkl
kaakaota
1/4
tl
Pan suolaa/tavallista suolaa puolet vähemmän.
Kuorrutus ja täyte:
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaota
1
rkl
kahvia
3
rkl
tomusokeria/kuorrutusta varten lisätään tarvittava määrä lisää
1
rkl
kuohukermaa

Työvaiheet

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulatettu voi joukkoon.

Tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopelusikat, ota taikinaa lusikkaan, älä painele liikaa, jätä kukkuraiseksi keskeltä ja laita sileä puoli leivinpaperin päälle pellille, eli paineltu puoli ylöspäin, jätä yksi cm väliä.

Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmeästä taikinasta on helppo muotoilla lusikkaleivän puolikkaat.

Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia, älä päästä palamaan. Kun otat ne pois uunista, niin vedä leivinpaperin avulla ne jäähtymään.

Tee täyte, sulata voi ja lisää siihen muut aineet ja sekoita oikein hyvin. Laita sitä hiukan lusikkaleivän puolikkaan keskelle, paina hieman hankaamalla toinen puolikas päälle. Pyöritä sokerissa, ovat hyviä niinkin tai tee kuorrutus päälle, lisäämällä lisää tomusokeria jäljelle jääneeseen täytteeseen, lisää sitä sen verran että on hyvä vielä kuorruttaa sillä lusikkaleivät.

Lusikkaleivät säilyvät jääkaapissa tiiviissä rasiassa n. 2 viikkoa, voi myös pakastaa. Ota ajoissa huoneenlämpöön, ennen tarjoilua, koska voi kovettuu kylmässä.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pinkki drinkki tuo iltaan ripauksen luksusta! Tässä lasillisessa maistuu raikas verigreippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruby Gin

Ainekset

4
cl
giniä
½
verigreipin mehu (eli noin ½ dl)
Lisäksi
noin 2
dl
russchian-mikseriä (esim. Schweppes)
jäitä
rosmariininoksa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Mittaa päälle gini ja purista verigreipin mehu. Kaada lasi täyteen russchiania.
  2. Koristele rosmariinilla.

Kommentit (0)