Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaisuus on lumoava, mutta elementit toimivat myös yksittäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t+ kypsennys ja pikkelöinti 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ankanrinta, karamellipäärynät ja pikkelöity juuriselleri

Ainekset

2
ankanrintaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita
10
timjaminoksaa
Pikkelöity juuriselleri
1/2
juuriselleri
4
dl
1-2-3-lientä (ks. ohje alhaalla)
Pikkelöity päärynä
1
päärynä
1
dl
1-2-3-lientä
Karamellipäärynät
4
päärynää
1
dl
sokeria
Kastike
100
g
voita
1
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
1
rkl
paistetun ankan rasvaa

Työvaiheet

  1. Valmista juuriselleri ja pikkelöity päärynä etukäteen. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kääri juuriselleri folioon ja kypsennä sitä uunissa 45 minuuttia. Anna sellerin jäähtyä. Kuori ja pilko selleri kulhoon ja kaada 1-2-3-liemi joukkoon. Peitä kulho ja anna maustua jääkaapissa ainakin 6 tuntia tai yön yli.
  2. Leikkaa yksi päärynä veitsellä tai vihannesleikkurilla ohuiksi viipaleiksi. Laita se pieneen kulhoon ja kaada 1-2-3-lientä päälle. Peitä kulho ja anna maustua vähintään 6 tuntia.
  3. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 140-asteiseksi. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla. Leikkaa rasvakerrokseen veitsellä viillot noin puolen sentin välein. Laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmään pannuun ja aloita paistaminen lieden keskilämmöllä. Paista rasvapinta kullanruskeaksi ja rapeaksi, noin 5–10 minuuttia. Lisää voi ja timjaminoksat pannuun. Käännä ankanrinnat ja ruskista toinen puoli. Laita lihat uuniin ja kypsennä 10 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58 astetta. Anna lihojen vetäytyä foliolla peitettynä 15 minuuttia. Ota pannuun jäävä sula ankanrasva talteen.
  4. Tee karamellipäärynät. Halkaise päärynät ja poista siemenkota. Laita kattilaan 1 dl sokeria ja päärynänpuolikkaat, karamellisoi päärynät kullanruskeiksi, noin 5–10 minuuttia. Ota päärynät kauhalla pois kattilasta, mutta jätä sokeri kattilaan.
  5. Lisää voi kattilaan karamellisoidun sokerin joukkoon ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Lisää kerma, suola ja etikka. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Viimeistele kastike ankanrasvalla.
  6. Leikkaa ankanrinnat pituussuunnassa puoliksi ja kokoa annokset.

VINKKI Käytä ylijäävä ankanrasva muussa ruuanlaitossa.

Pikkelöintiliemi

Ainekset

1
dl
omenaviinietikkaa
2
dl
sokeria
3
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri liukenee.

  2. Anna jäähtyä puoli tuntia huoneenlämmössä.

  3. Säilytä liemi jääkaapissa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)