Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä italialaista possurullaa eli porchettaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Italialainen possurulla eli porchetta

Ainekset

1
kg
possun ulkofileetä
5
valkosipulinkynttä
1
pnt
timjamia
1
pnt
rosmariinia
1
pnt
lehtipersiljaa
1
dl
rypsiöljyä
2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
paistinarua

Työvaiheet

  1. Tee ensin possurullan täyte. Kuori valkosipulinkynnet ja laita tehosekoittimeen. Irrota timjamista ja rosmariinista lehdet ja lisää ne joukkoon. Lisää lehtipersilja ja 1 dl rypsiöljyä. Soseuta.
  2. Poista possunfileestä kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa filee auki varovasti aivan kuin se olisi kääretorttu, jonka avaat rullalta levyksi. Suolaa avattu possunfilee kauttaaltaan huolellisesti. Mausta mustapippurilla. Hiero yrttitäyte possunfileen sisäpintaan. Rullaa filee kääretortun tapaan ja sido paistinarulla.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista fileerullaan kauttaaltaan kaunis väri voi-öljyseoksessa paistinpannussa, noin 5 minuuttia. Voit penslata possua voi-öljyseoksella paistamisen aikana. Kypsennä fileerullaa uunissa noin 30–35 minuuttia tai kunnes rullan sisälämpötila on 70 astetta. Peitä kypsä rulla foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Tee tällä välin coleslaw (ohje alhaalla).
  4. Poista narut possurullan ympäriltä, viipaloi tarjolle coleslawn kanssa. Viimeistele annos paistoliemellä. 

Grillattu coleslaw

Ainekset

2
punasipulia
2
porkkanaa
1/2
valkokaalia
2
rkl
voita paistamiseen
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
majoneesia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi sipulit mahdollisimman ohueksi ja laita ne syvään kulhoon. Kuori ja halkaise porkkanat pitkittäin.
  2. Kuumenna voi parila- tai paistinpannussa. Paahda kaalinpuolikasta ja porkkanoita leikkuupuoli alaspäin 10–15 minuuttia, kunnes kasviksissa on kaunis grillipinta. Suikaloi kaali ja porkkanat ohuiksi ja sekoita sipulin joukkoon. Lisää valkoviinietikka ja majoneesi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

(4 annosta, 20 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on jo aika kokeilla hieman erilaista spagetti bolognesea! Tämä helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)