
Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä italialaista possurullaa eli porchettaa.
Italialainen possurulla eli porchetta
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin possurullan täyte. Kuori valkosipulinkynnet ja laita tehosekoittimeen. Irrota timjamista ja rosmariinista lehdet ja lisää ne joukkoon. Lisää lehtipersilja ja 1 dl rypsiöljyä. Soseuta.
- Poista possunfileestä kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa filee auki varovasti aivan kuin se olisi kääretorttu, jonka avaat rullalta levyksi. Suolaa avattu possunfilee kauttaaltaan huolellisesti. Mausta mustapippurilla. Hiero yrttitäyte possunfileen sisäpintaan. Rullaa filee kääretortun tapaan ja sido paistinarulla.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista fileerullaan kauttaaltaan kaunis väri voi-öljyseoksessa paistinpannussa, noin 5 minuuttia. Voit penslata possua voi-öljyseoksella paistamisen aikana. Kypsennä fileerullaa uunissa noin 30–35 minuuttia tai kunnes rullan sisälämpötila on 70 astetta. Peitä kypsä rulla foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Tee tällä välin coleslaw (ohje alhaalla).
- Poista narut possurullan ympäriltä, viipaloi tarjolle coleslawn kanssa. Viimeistele annos paistoliemellä.
Grillattu coleslaw
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja suikaloi sipulit mahdollisimman ohueksi ja laita ne syvään kulhoon. Kuori ja halkaise porkkanat pitkittäin.
- Kuumenna voi parila- tai paistinpannussa. Paahda kaalinpuolikasta ja porkkanoita leikkuupuoli alaspäin 10–15 minuuttia, kunnes kasviksissa on kaunis grillipinta. Suikaloi kaali ja porkkanat ohuiksi ja sekoita sipulin joukkoon. Lisää valkoviinietikka ja majoneesi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.
(4 annosta, 20 min)