
Metsäisen marinadin maustama karitsa paistetaan roseeksi. Silloin liha on mehevimmillään.
Karitsan paahtopaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin marinadi. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi. Pyörittele timjaminoksia käsissäsi, jotta niistä irtoaa paremmin makua marinadiin. Mittaa kaikki marinadin aineet kulhoon. Kääntele paahtopaistit marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään 6 tuntia.
- Ota paahtopaistit huoneenlämpöön tunti ennen paistamista ja nosta paistit pois marinadista. Mausta lihat suolalla.
- Laita uuni lämpenemään 120 asteeseen. Ruskista lihat pannussa molemmin puolin voi-öljyseoksessa. Voit laittaa pannuun mukaan timjaminoksia ja valkosipulia, jotta saat enemmän makua lihaan. Mikäli käytössäsi on paistolämpömittari, työnnä se yhden paistin paksuimpaan kohtaan. Siirrä paistit uuninkestävään astiaan.
- Kypsennä lihoja uunissa 10 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58-60 astetta. Paistit saavat jäädä punertaviksi sisältä. Ota lihat uunista, peitä ne foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa paistit kahtia tai ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kuuman kaalisalaatin (ks. ohje alhaalla) kanssa.
Kolmen kaalin kuuma salaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kaalinlehdet pitkittäin kahteen osaan ja sitten suikaleiksi. Halkaise taatelit ja rouhi saksanpähkinät. Irrota muutama mintunlehti koristelua varten, hienonna loput.
- Kiehauta haudutusliemen aineet paistokasarissa tai laakeassa kattilassa. Lisää kaalit sekä taatelit ja anna hautua 5 minuuttia tai kunnes kaalit ovat kypsyneet pehmeiksi.
- Lisää pähkinät ja hienonnettu minttu kaalinlehtien joukkoon.
- Tarjoa lämmin kaalisalaatti karitsan paahtopaistin kanssa. Lusikoi kuumaa haudutuslientä kaalisalaatin kastikkeeksi ja viimeistele sei puolukoilla ja mintunlehdillä.