Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Metsäisen marinadin maustama karitsa paistetaan roseeksi. Silloin liha on mehevimmillään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 6-24 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karitsan paahtopaisti

Ainekset

4
karitsan paahtopaistia (n. 600 g)
1
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita
(timjaminoksaa)
(3 valkosipulinkynttä)
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
10
timjaminoksaa
2
rkl
puolukoita (pakaste)
2
rkl
sokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
kanelia
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi. Pyörittele timjaminoksia käsissäsi, jotta niistä irtoaa paremmin makua marinadiin. Mittaa kaikki marinadin aineet kulhoon. Kääntele paahtopaistit marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään 6 tuntia.
  2. Ota paahtopaistit huoneenlämpöön tunti ennen paistamista ja nosta paistit pois marinadista. Mausta lihat suolalla.
  3. Laita uuni lämpenemään 120 asteeseen. Ruskista lihat pannussa molemmin puolin voi-öljyseoksessa. Voit laittaa pannuun mukaan timjaminoksia ja valkosipulia, jotta saat enemmän makua lihaan. Mikäli käytössäsi on paistolämpömittari, työnnä se yhden paistin paksuimpaan kohtaan. Siirrä paistit uuninkestävään astiaan.
  4. Kypsennä lihoja uunissa 10 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58-60 astetta. Paistit saavat jäädä punertaviksi sisältä. Ota lihat uunista, peitä ne foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa paistit kahtia tai ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kuuman kaalisalaatin (ks. ohje alhaalla) kanssa.

Kolmen kaalin kuuma salaatti

Ainekset

100
g
savoijinkaalia
100
g
keräkaalia
100
g
kiinankaalia
19
kivetöntä taatelia
1
dl
saksanpähkinöitä
5
mintunoksaa
Haudutusliemi
2
dl
valkoviiniä
100
g
voita
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria hyllystä
Koristeeksi
1
dl
puolukoita (tuoreita tai pakaste)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalinlehdet pitkittäin kahteen osaan ja sitten suikaleiksi. Halkaise taatelit ja rouhi saksanpähkinät. Irrota muutama mintunlehti koristelua varten, hienonna loput.
  2. Kiehauta haudutusliemen aineet paistokasarissa tai laakeassa kattilassa. Lisää kaalit sekä taatelit ja anna hautua 5 minuuttia tai kunnes kaalit ovat kypsyneet pehmeiksi.
  3. Lisää pähkinät ja hienonnettu minttu kaalinlehtien joukkoon.
  4. Tarjoa lämmin kaalisalaatti karitsan paahtopaistin kanssa. Lusikoi kuumaa haudutuslientä kaalisalaatin kastikkeeksi ja viimeistele sei puolukoilla ja mintunlehdillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1179 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1179 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.