Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Tiina-Rakel Liekki KUVA Tuomas Kolehmainen

Marinoidut porkkanat ovat mainio lisuke melkein mille vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min +porkkanoiden marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan sisäfilee, valkosipuliporkkanat ja jogurttikastike

Ainekset

500
g
porkkanoita
Marinadi
1
sitruunan mehu + kuori
2
rkl
tuoretta timjamia
½
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulin kynsi
2
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
merisuolaa
Karitsan sisäfilee
500
g
luomukaritsan sisäfileetä
voita ja öljyä paistamiseen
2
tl
ras el hanoutia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
rkl
tuoretta timjamia
Kastike
1
ruukku
minttua
1/2
sitruunan mehu + kuori
3
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
sinappia
1/2
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä viipaleet puolikypsiksi, 10–15 minuuttia.
  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja säästä siitä puolet ruuan viimeistelyyn. Raasta sitruunan keltaisesta kuoriosasta 2 tl hienoa raastetta ja purista hedelmästä mehu. Säästä puolet raasteesta ja mehusta kastikkeeseen. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  3. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa ohut kalvo lihan pinnalta. Paista lihaa pannussa voi-öljyseoksessa noin 1 minuutti/puoli. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta ras el hanoutilla, suolalla ja pippurilla. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 ennen viipaloimista.
  4. Tee kastike. Hienonna minttu ja sekoita se aiemmin puristetun sitruunamehun ja kuoriraasteen kanssa jogurttiin. Lisää sinappi ja suola. Tarjoa kastike karitsan ja valkosipuliporkkanoiden kanssa. Viimeistele annos timjamilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä laskiaispullaresepti on perinteinen ja nämä pullat ovat aivan uskomattoman herkullisia. Tänään on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai on tiistaina 25.2 ;mahtava syy leipoa pullaa! Ainut hankaluus tässä reseptissä on se, että laittaako pullan sisään vadelmahilloa, mantelimassaa vai kenties...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 muhkeaa pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 75 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat laskiaispullat

Ainekset

Taikina:
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Täytteet
3
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
vadelmahilloa
200
g
mantelimassaa

Työvaiheet

Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada isoon leivontakulhoon.
Liota joukkoon hiiva vispilää apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja sokerit.

Alusta taikinaan vehnäjauhot 1dl kerrallaan.
Jauhojen alustamisen puolivälissä lisää joukkoon pehmeä voi.
Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa muutama minuutti käsin tai yleiskoneessa.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. (n. 1 h)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle tai leivonta-alustalle.
Jaa teräväreunaisen nuolijan avulla n. 12 yhtä suureen osaan.
Pyöritä pullat pöytää vasten pyörittäen tasaiseksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota leivinliinalla peitettynä vielä 15 - 20 minuuttia.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon vesi.
Voitele kohonneet pullat pullasutia apuna käyttäen.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista 15 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sokerit vatkaamisen puolivälissä.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.

Anna pullien jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa "lakit" pois.
Pursota pullan väliin kermaa ja asettele keskelle nokare hilloa ja / tai viipale mantelimassaa.
Halutessasi sihtaa pinnalle tomusokeria. Nauti!

Kommentit (0)

Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)