Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rosmariinilla maustettu poronfilee viimeistellään punaviinissä kiehutetuilla kirsikoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu poronfilee, suppilovahveromuusi ja punaviinikirsikat

Ainekset

800
g
poron ulkofileetä
2
rosmariininoksaa
voita ja rypsiöljyä
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Suppilovahveromuusi
1
kg
perunoita (jauhoinen lajike)
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
täysmaitoa tai maito-kermaseosta
3
rkl
voita
100
g
parmesaania raastettuna
1
rkl
kuivattuja murskattuja suppilovahveroita
1/4
tl
valkopippuria
(1/2
tl
sormisuolaa)
Punaviinikirsikat
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
2
dl
punaviiniä (esim. pinot noir)
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
4
timjaminoksaa
1
pkt (250 g)
pakastekirsikoita tai vastaava määrä hapankirsikoita purkista
1
rkl
kylmää voita
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Sulata kirsikat.
  2. Tee muusi. Keitä kuoritut ja lohkotut perunat kypsiksi, 15–20 minuuttia. Valuta kypsät perunat, säästä noin 1 dl keitinvettä. Perunoiden kiehuessa paista kuorittuja ja halkaistuja valkosipuleita öljyssä pannussa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää valkosipulit valutettujen perunoiden joukkoon. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja lisää sitä ja keitinvettä pienissä erissä perunoihin samalla kun soseutat muusin. Lisää lopuksi voi, juusto ja kuivatut, murskatut sienet. Mausta valkopippurilla ja halutessasi suolalla.
  3. Pyyhi filee talouspaperilla. Paista fileetä rosmariinin kanssa voi-öljyseoksessa pannulla 3–5 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla: medium-kypsän poronfileen sisälämpö on 58 astetta. Voit paistaa lihaa halutessasi hieman pidempään, mutta huomioi että kypsään lihaan tulee helposti maksainen maku. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  4. Valmista kirsikat. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lisää viini, etikka, sokeri ja timjamit. Kiehauta ja anna porista noin 4 minuuttia tai kunnes seos on keittynyt noin puoleen. Lisää sulatetut, valutetut kirsikat pannuun. Keitä noin minuutti. Ota kattila pois liedeltä. Poista timjamit. Sekoita voi joukkoon ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Viipaloi liha. Tarjoa muusin ja punaviinikirsikoiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.