
Nämä ribsit eivät tarvitse tuntikausien valmistelua ennen grillaamista. Pintaan hierotaan maukas rubi ja sitten vain hommiin.
Pikku ribsit
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista rubi sekoittamalla kaikki mausteet pienessä kulhossa.
- Poista ribseistä kalvot veitsellä. Yhdistä ”moisturizerin” sinappi, öljy ja vesi ja sivele seos ribsien pintaan. Hiero rubi käsin päälle.
- Savusta ribsejä 105-asteisessa savugrillissä noin 5 tuntia tai kunnes haluamasi purutuntuma on saavutettu. Hyvän kypsyyden tunnistat siitä, että liha repeää nostettaessa luiden suuntaisesti ja ribsit tuntuvat liikuteltaessa yhtä pehmeiltä kuin raakana.
- Tee glaseeraus, jos pidät tahmeista ribseistä. Sekoita glaseerauksen ainekset ja sivele seos ribsien pintaan. Nosta grillin lämpö korkeaksi ja grillaa muutama minuutti, kunnes pinta on tahmea ja rapea.
Omeanslaw
Ainekset
Työvaiheet
- Purista sitruunasta mehu ja sekoita se etikan, öljyn, hunajan ja suolan kanssa kulhossa.
- Poista fenkolista lehdet ja suikaloi se mandoliinilla tai veitsellä. Leikkaa varsisellerit tikuiksi. Leikkaa omena kuorineen suikaleiksi.
- Sekoita kasvikset kastikkeeseen. Voit tehdä salaatin pari tuntia ennen tarjoamista.