Nämä ribsit eivät tarvitse tuntikausien valmistelua ennen grillaamista. Pintaan hierotaan maukas rubi ja sitten vain hommiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min + kypsennys 5 t
Helppo
Pikku ribsit
Ainesosat
1 1/2
pieniä ribsejä eli porsaan kylkiluuriviä
1
rkl
paprikajauhetta
1
rkl
tummaa sokeria
2
tl
valkosipulijauhetta
2
tl
suolaa
2
tl
mustapippuria
1-2
tl
anchochilijauhetta (esim. Santa Maria)
1
tl
kanelia
1
tl
sinappijauhetta
Sinappinen ”Moisturizer”
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
vettä
Glaseeraus
1
sitruunan mehu
1
rkl
hunajaa
1
rkl
siirappia
Vaiheet
- Valmista rubi sekoittamalla kaikki mausteet pienessä kulhossa.
- Poista ribseistä kalvot veitsellä. Yhdistä ”moisturizerin” sinappi, öljy ja vesi ja sivele seos ribsien pintaan. Hiero rubi käsin päälle.
- Savusta ribsejä 105-asteisessa savugrillissä noin 5 tuntia tai kunnes haluamasi purutuntuma on saavutettu. Hyvän kypsyyden tunnistat siitä, että liha repeää nostettaessa luiden suuntaisesti ja ribsit tuntuvat liikuteltaessa yhtä pehmeiltä kuin raakana.
- Tee glaseeraus, jos pidät tahmeista ribseistä. Sekoita glaseerauksen ainekset ja sivele seos ribsien pintaan. Nosta grillin lämpö korkeaksi ja grillaa muutama minuutti, kunnes pinta on tahmea ja rapea.
Omeanslaw
Ainesosat
1
sitruuna
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2 - 1
tl
suolaa
1
fenkoli
3
varsisellerin vartta
1
vihreä omena (esim. Granny Smith)
Vaiheet
- Purista sitruunasta mehu ja sekoita se etikan, öljyn, hunajan ja suolan kanssa kulhossa.
- Poista fenkolista lehdet ja suikaloi se mandoliinilla tai veitsellä. Leikkaa varsisellerit tikuiksi. Leikkaa omena kuorineen suikaleiksi.
- Sekoita kasvikset kastikkeeseen. Voit tehdä salaatin pari tuntia ennen tarjoamista.