
Nopeasti grillissä kypsyvät karitsan ulkofileet tarjotaan parsagremolatan kanssa. Paistolämpömittari on kätevä apuri karitsan valmistamisessa!
Grillattu karitsanfilee ja parsagremolata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
- Tee parsagremolata. Poista parsoista kovat tyvet. Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi.
- Keitä parsaviipaleita 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja laita parsat jäävettä sisältävään astiaan.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Sekoita niiden joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja sokeri.
- Valuta parsat ja kuivaa ne. Yhdistä muiden aineiden joukkoon yrttisilpun ja parmesaanin kanssa. Jätä odottamaan.
- Valmistele lihan pintaan tulevat ainekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna lehtipersilja.
- Taputtele lihan pinnat talouspaperilla kuiviksi. Sivele pintaan öljyä. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri.
- Nosta fileet foliovuokaan. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Hiero fileiden pintaan lehtipersiljaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria.
- Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä kuvun alla noin 12 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 56 astetta. Tällöin liha on sisältä kauniin rosee. Peitä foliolla ja anna tasaantua noin 10 minuuttia.
- Viipaloi fileet ja tarjoa parsagremolatan, perunasalaatin ja halutessasi vihreän salaatin kanssa.