Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä marmorifileetä, chimichurria ja sitruunalla maustettua perunaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Marmorifilee, chimichurri ja sitruunaperunat

Ainekset

Marmorifilee
600-800
g
naudan marmorifileetä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sormisuolaa
Chimichurri
1
punasipuli
1
tomaatti
1/2
punaista chiliä
1
pnt
korianteria
1
pnt
lehtipersiljaa
1
limetti
1 1/2
rypsiöljyä
1
tl
(sormi)suolaa

Työvaiheet

  1. Ota marmorifilee huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Leikkaa filee poikittain neljäksi paksuksi pihviksi. Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen pihvejä varten. Aloita annoksen tekeminen chimichurrista, tee sen maustuessa sitruunaperunat (ks. ohje alhaalla) ja vasta viimeiseksi pihvit.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli chimichurria varten. Halkaise tomaatti ja poista siemenet pienellä lusikalla. Kuutioi hedelmäliha. Hienonna chili ja yrtit. Yhdistä ainekset kulhossa. Pese limetti, raasta kuori ja purista mehu muiden ainesten joukkoon. Lisää öljy ja suola. Sekoita hyvin ja anna maustua 30 minuuttia. Tee tässä välissä sitruunaperunat alla olevan ohjeen mukaan.
  3. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pihveihin kauttaaltaan kaunis pinta erittäin kuumassa parilapannussa. Kypsennä pihvejä vielä 160-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Jos haluat paistaa pihvit loppuun asti pannussa, paista niitä 1 ½–2 minuuttia molemmin puolin. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
  4. Kokoa annokset ja viimeistele suolalla.

Sitruunaperunat

Ainekset

100
g
voita
6
jauhoista perunaa
1
sitruunan mehu ja kuori
1/2
pnt
lehtipersiljaa
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ruskistettu voi perunoita varten. Sulata voi kuumassa pannussa tai kattilassa. Kun voi alkaa vaahdota ja sen keskelle tulee ensimmäinen tumma täplä, nosta pannu pois liedeltä ja kaada voi toiseen astiaan, ettei se pala. Voista pitäisi tulla kauniin ruskeaa ja pähkinäisen makuista.
  2. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Siivilöi kypsät perunat ja riko niiden rakenne rosoiseksi haarukalla. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu perunoiden joukkoon. Kaada ruskistettu voi perunoille. Hienonna lehtipersilja joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

(4 annosta lisukkeena, 1 t)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Keskeltä täydellisen tahmeaa, mutta reunoilta rapeaa. Täydellinen pavlova kuorrutetaan raikkaalla jogurttikermalla ja viimeistellään vadelmilla.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtin raikastama vadelmapavlova

Ainekset

2 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä
4
kananmunanvalkuaista
1
tl
omenaviinietikkaa
Vadelma-jogurttitäyte
2
dl
vadelmia
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Koristeluun
2
dl
vadelmia
5
valkoista pikkumarenkia
Lisäksi
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Sivele ympyrään öljyä, jotta marenki irtoaa helpommin.
  2. Mittaa 1 dl sokeria pieneen kulhoon ja sekoita maissitärkkelys sokeriin.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 1/2 dl sokeria ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää sitten sokeri-maissitärkkelysseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.
  4. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään niin että marenkilevy on keskeltä hieman ohuempi. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Pavlova on kypsä, kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskusta on vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita 2 dl vadelmia, jogurtti ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se vadelmaseokseen. Lusikoi täyte marenkilevyn keskelle. Ripottele vadelmat täytteen päälle ja viimeistele murskatuilla pikkumarengeilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Diego Muñoz KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä herkkuchurrot nautitaan suklaan sijaan kondensoidun maidon ja raikkaiden hedelmien kanssa. Pinnalle ripotellaan ihana kaneli-sokeriseos.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perulaiset churrot

Ainekset

1
dl
vettä
120
g
vähäsuolaista voita
2 1/2
rkl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
2
l
öljyä
Lisäksi
12
kumkvattia
2
passionhedelmää
1
pitaija
1
prk (397g/304 ml)
kondensoitua maitoa
2
rkl
kaneli-sokeriseosta

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Paloittele voi joukkoon ja lisää sokeri. Anna voin sulaa. Alenna lämpöä ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita taikinaa pari minuuttia.
  2. Siirrä taikina yleiskoneeseen. Pyöritä alhaisella nopeudella ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Kun taikina on kiinteää, lusikoi se pursotinpussiin.
  3. Paloittele lisukkeena tarjottavat hedelmät annospaloiksi.
  4. Sekoita kondensoitu maito tasaiseksi ja kaada tarjoilukulhoon.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit kokeilla öljyn kuumuutta pienellä leipäpalalla tai churrotaikinalla. Kun pala nousee heti poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa.
  6. Pursota noin 5 cm:n taikinatanko kattilan päällä ja leikkaa se saksilla irti pursottimesta. Paista muutama minuutti ja käännä, jotta pinta on kauttaaltaan kullanruskea. Nosta churrot reikäkauhalla ritilälle, jonka alla on talouspaperia, jotta rasva valuu paperille. Ripottele kaneli-sokeriseosta pintaan. Tarjoa churrot lämpiminä kondensoidun maidon ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-Philadelphia Viinerit

Ainekset

3
Voitaikina levyä
3
rkl
Mansikkahilloa
50
g
Valkosuklaata, hienonnettua
100
g
Philadelphia juustoa
60
g
Voita, huoneenlämpöistä
1
dl
Tuomusokeria

Työvaiheet

1) Sulata voitaikina levyt. Laita uunipellille.

2) Levitä hilloa levyjen keskelle ja ripottele valkosuklaa päälle.

3) Vatkaa juusto, voi ja tuomusokeri tasaiseksi.
Lusikoi noin 3 rkl jokaiselle levylle.

Paista kauniin värisiksi, noin 15 minuuttia
225 astessa ( 200 kiertoilmauunissa )

Tarjoa vaikka vadelmien kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ei siitä pääse mihinkään: parsan ja pekonin yhdistelmä on täydellinen. Tässä carbonaraa mukailevassa kevätpastassa parsat kiehautetaan pastan seassa – ja kaikki tietenkin al denteksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-pekonipasta

Ainekset

300
g
pastaa
300
g
vihreää parsaa
1
pkt (170 g)
pekonia
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 1/2
dl
pastan ja parsojen keitinlientä
2
kananmunankeltuaista
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).
  2. Pastan kiehuessa käsittele muut aineet. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa ne 3 cm:n paloiksi. Kuutioi pekoni ja paista se pannussa rapeaksi. Raasta juusto. Hienonna ruohosipuli.
  3. Kun pastan kypsennysaikaa on jäljellä 2–3 minuuttia, lisää parsat pastan joukkoon kypsymään.
  4. Ota 1½ dl keitinvettä pieneen kulhoon. Valuta pasta ja parsat lävikössä ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää keltuaiset keitinveteen. Vispaa tasaiseksi ja kaada seos saman tien pastan ja parsojen joukkoon. Lisää pekonikuutiot, suola, pippuri ja juusto pastaan. Sekoita tasaiseksi ja viimeistele ruohosipulilla.

Kommentit (0)