Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä marmorifileetä, chimichurria ja sitruunalla maustettua perunaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Marmorifilee, chimichurri ja sitruunaperunat

Ainekset

Marmorifilee
600-800
g
naudan marmorifileetä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sormisuolaa
Chimichurri
1
punasipuli
1
tomaatti
1/2
punaista chiliä
1
pnt
korianteria
1
pnt
lehtipersiljaa
1
limetti
1 1/2
rypsiöljyä
1
tl
(sormi)suolaa

Työvaiheet

  1. Ota marmorifilee huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Leikkaa filee poikittain neljäksi paksuksi pihviksi. Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen pihvejä varten. Aloita annoksen tekeminen chimichurrista, tee sen maustuessa sitruunaperunat (ks. ohje alhaalla) ja vasta viimeiseksi pihvit.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli chimichurria varten. Halkaise tomaatti ja poista siemenet pienellä lusikalla. Kuutioi hedelmäliha. Hienonna chili ja yrtit. Yhdistä ainekset kulhossa. Pese limetti, raasta kuori ja purista mehu muiden ainesten joukkoon. Lisää öljy ja suola. Sekoita hyvin ja anna maustua 30 minuuttia. Tee tässä välissä sitruunaperunat alla olevan ohjeen mukaan.
  3. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pihveihin kauttaaltaan kaunis pinta erittäin kuumassa parilapannussa. Kypsennä pihvejä vielä 160-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Jos haluat paistaa pihvit loppuun asti pannussa, paista niitä 1 ½–2 minuuttia molemmin puolin. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
  4. Kokoa annokset ja viimeistele suolalla.

Sitruunaperunat

Ainekset

100
g
voita
6
jauhoista perunaa
1
sitruunan mehu ja kuori
1/2
pnt
lehtipersiljaa
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ruskistettu voi perunoita varten. Sulata voi kuumassa pannussa tai kattilassa. Kun voi alkaa vaahdota ja sen keskelle tulee ensimmäinen tumma täplä, nosta pannu pois liedeltä ja kaada voi toiseen astiaan, ettei se pala. Voista pitäisi tulla kauniin ruskeaa ja pähkinäisen makuista.
  2. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Siivilöi kypsät perunat ja riko niiden rakenne rosoiseksi haarukalla. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu perunoiden joukkoon. Kaada ruskistettu voi perunoille. Hienonna lehtipersilja joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

(4 annosta lisukkeena, 1 t)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!  

Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri

Ainekset

500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.

Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.  

Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.

Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle. 

Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1508 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Galetten täytteessä maistuvat ricotta ja sitruuna ja pintaa ryydittää timjami.

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
40 min + keittäminen ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkagalette

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
200
g
ricottajuustoa
1/2
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
dl
sokeria
5
dl
mustikoita
1/2
dl
hillosokeria
Mustikkasiirappi
3
dl
mustikoita
1
dl
sokeria
5
timjaminoksaa
2
rkl
vettä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria
timjaminoksia

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Keitä mustikkasiirappi. Mittaa kaikki siirapin aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes seos hieman sakenee. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kelmusta, laita leivinpaperille ja kauli pyöreäksi levyksi (Ø noin 35 cm). Siirrä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille.
  4. Tee täyte. Laita ricotta kulhoon. Pese sitruuna. Raasta puolet kuoren keltaisesta osasta ricottan joukkoon. Purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mustikat ja hillosokeri.
  5. Levitä ricottatäyte taikinalevylle niin että reunasta jää 2–3 cm ilman täytettä. Lisää sokeroidut mustikat täytteen päälle. Käännä reuna piirakan päälle ja voitele se kananmunalla. Ripottele sokeria voidellun taikinareunuksen päälle. Paista galettea uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  6. Viimeistele hieman jäähtynyt galette mustikkasiirapilla ja tuoreilla timjaminoksilla. Voit tarjota siirapin myös erikseen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Sami Repo

Ronskeina puolikkaina grillatut munakoisot saavat makuparikseen persiljalla ja valkosipulilla maustettua fetaa. Munakoisojen kanssa grillissä tirisevät piimä-sitruunamarinadissa maustuneet broilerinkoivet.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
20

Grillattu feta ja munakoiso

Ainekset

3
munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Persilja-fetaseos
1
ruukku
persiljaa
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
1/2
tl
mustapippuria
ripaus
suolaa
200
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja valkosipuli kulhoon. Sekoita öljy, sitruuna, pippuri ja suola joukkoon. Rouhi feta haarukalla joukkoon.
  2. Puolita munakoisot. Viillä leikkuupintaan ristiviillot. Sivele kaikki pinnat öljyllä ja ripota suolaa päälle.
  3. Grillaa munakoisot kauniin ruskeiksi ja aivan pehmeiksi, molemmin puolin noin 5 minuuttia. Levitä fetaseos kypsille munakoisoille.

Vinkki! Voit paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa runsaassa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa aivan pehmeäksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.

Piimämarinoidut broilerinkoivet

Ainekset

12-16
broilerinkoipinuijaa
Marinadi
1
luomusitruuna
5
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
2
dl
piimää

Työvaiheet

Valmista marinadi vahvaan muovipussiin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu pussiin. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja piimä ja sekoita.

Laita broileri marinadin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Pyyhi enin marinadi pois broilerin pinnasta ennen grillaamista. Grillaa broilerin pinta kunnolla ruskeaksi suoralla lämmöllä. Siirrä epäsuoraan lämpöön esimerkiksi korkeammalle ritilälle ja kypsennä 20-30 minuuttia grillin kansi kiinni, kunnes broileri on läpikypsää.

Vinkki! Voit ruskistaa broilerin pinnan paistinpannussa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1508 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Aasialainen congee on kulhoruoka, jossa puuromaisen pehmeäksi keitetylle riisille lasketaan kasviksia, broileria ja kananmunaa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen riisipuuro eli congee

Ainekset

4
dl
jasmiiniriisiä
1
l
mietoa kana- tai kasvislientä
4
broilerin rintafileetä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa
2
kevätsipulia
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
rouhittuja suolapähkinöitä
Lisäksi
sushi-inkivääriä
riisiviinietikkaa
soijakastiketta
seesamiöljyä
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kana- tai kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, kuitenkin niin, että riisi jää tavallista lisäkeriisiä löysemmäksi. Jos haluat todella löysää puuroa, lisää nesteen määrää.
  2. Viipaloi rintafileet. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa 2−3 minuuttia. Lisää broilerit ja paista kypsiksi, fileen paksuudesta riippuen 5−10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita kananmunat veteen kattilaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä munia noin 6 minuuttia. Tällöin keltuaiset jäävät hieman löysiksi. Jäähdytä, kuori ja puolita munat.
  4. Hienonna kevätsipulit ja korianterit. Rouhi suolapähkinät.
  5. Lusikoi riisi annoskulhoihin. Asettele broileria, kevätsipulia, korianteria ja kananmunanpuolikkaat riisin päälle. Lisää suolapähkinät. Kata pöytään sushi-inkivääriä, etikkaa, soijakastiketta, seesamiöljyä ja chilikastiketta.

 

Kommentit (0)