Mehevän saslikin salaisuus on punaviinin happamoittama maitomarinadi. Raasta mukaan myös reilusti lihaa mureuttavaa sipulia.
Saslik-vartaat
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa liha 4 cm x 4 cm:n paloiksi. Kuori sipulit ja raasta isolla terällä isoon kulhoon. Sekoita maito, viini, öljy ja vodka sipulin kanssa. Lisää mausteet ja lihapalat marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä 2 tuntia. Peitä sitten kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.
-
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamista.
-
Valmistele hiillos grillissä tai kuumenna kaasugrilli. Leikkaa sipuleista varret ja pätki ne 5 cm:n mittaiksi. Puolita sipulit.
-
Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi pois ja mausta palat suolalla. Pujota lihat, sipulit ja sipulinvarret vartaisiin.
-
Grillaa vartaita jatkuvasti käännellen noin 10–15 minuuttia.