Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
Grillaus
13:03 | 29.6.2015

Sisäfilee ja kantarellimuhennos

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Ohje: Marja Samuli Kuva: Pia Inberg

Mehevä sisäfilee ja kermainen kantarellimuhennos. Siinä on pihviruoka parhaimmillaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
1 t
Keskivaikea

Sisäfilee ja kantarellimuhennos

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
naudan sisäfileetä (pieni kokonaisena tai isomman fileen keskiosa)
1
rkl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
valkosipulinkynsi
foliota
Kantarellimuhennos
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
300
g
tuoreita kantarelleja
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
kuohukermaa
ripaus
valkopippuria
1/2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön viimeistään tunti ennen paistamista. Poista fileestä kalvot ja hiero pintaan suola ja mustapippuri. Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna muurikka alkuun melko kuumaksi. Lisää muurikkaan öljy ja voi. Ruskista fileen pinta. Nosta filee sen jälkeen muurikan laidalle miedompaan lämpöön odottamaan, että muurikka jäähtyy hieman. Työnnä lihalämpömittari fileen suuntaisesti palan paksuimpaan kohtaan.
  3. Kun muurikka on jäähtynyt keskilämpöiseksi, lisää pannuun valkosipulinkynsi ja siirrä liha takaisin pannun keskelle. Kypsennä lihaa, kunnes se on makusi mukainen (raaka 50 astetta, medium 55 astetta ja kypsä 65 astetta). Ota huomioon, että filee kypsyy paistamisen jälkeen vielä 3-5 astetta.
  4. Nosta filee folion sisään vetäytymään 10-15 minuutiksi.
  5. Valmista fileen vetäytyessä kantarellimuhennos. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Siisti kantarellit ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
  6. Laita sienet muurikkaan keskilämmölle ja kääntele, kunnes neste on haihtunut. Lisää nokare voita ja sipulisilput. Kääntele, kunnes sipuli on pehmeää. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kerma ja keitä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Leikkaa filee juuri ennen tarjoilua siivuiksi ja tarjoa se kantarellimuhennoksen, uusien keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
sisäfilee
liha
sienet
kantarellimuhennos
kantarelli
muurikka
Touch of Taste: Liharuoat
This is Finland
Pihvi & BBQ
Grillaus
Juhannus

Suosituimmat

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini