
Mehevä sisäfilee ja kermainen kantarellimuhennos. Siinä on pihviruoka parhaimmillaan!
Sisäfilee ja kantarellimuhennos
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön viimeistään tunti ennen paistamista. Poista fileestä kalvot ja hiero pintaan suola ja mustapippuri. Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi.
- Kuumenna muurikka alkuun melko kuumaksi. Lisää muurikkaan öljy ja voi. Ruskista fileen pinta. Nosta filee sen jälkeen muurikan laidalle miedompaan lämpöön odottamaan, että muurikka jäähtyy hieman. Työnnä lihalämpömittari fileen suuntaisesti palan paksuimpaan kohtaan.
- Kun muurikka on jäähtynyt keskilämpöiseksi, lisää pannuun valkosipulinkynsi ja siirrä liha takaisin pannun keskelle. Kypsennä lihaa, kunnes se on makusi mukainen (raaka 50 astetta, medium 55 astetta ja kypsä 65 astetta). Ota huomioon, että filee kypsyy paistamisen jälkeen vielä 3-5 astetta.
- Nosta filee folion sisään vetäytymään 10-15 minuutiksi.
- Valmista fileen vetäytyessä kantarellimuhennos. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Siisti kantarellit ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
- Laita sienet muurikkaan keskilämmölle ja kääntele, kunnes neste on haihtunut. Lisää nokare voita ja sipulisilput. Kääntele, kunnes sipuli on pehmeää. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kerma ja keitä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa filee juuri ennen tarjoilua siivuiksi ja tarjoa se kantarellimuhennoksen, uusien keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.