Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Hans Välimäki

Hans Välimäki vierailee Soppa365-ohjelmassa soppakokki Alin parina ja valmistaa tacojen täytteeksi chili con carnea, guacamolea ja tomaattisalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hans Välimäen chili con carne

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
tomaattia
1
rkl
öljyä
600
g
naudan sisäpaistia
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
tomaattimurskaa
1
savustettu chipotle-chilipippuri (säilyke)
1
tl
kuivattua meiramia
1
tl
juustokuminaa
1
tl
savustettua paprikajauhetta
2
dl
vettä
1-2
rkl
ruokosokeria
1
tlk
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
suolaa, pippuria
rypsiöljyä paistamiseen
lisäksi
1
pkt
maissitortilloja
guacamolea (ks. ohje alhaalla)
tomaattisalsaa (ks. ohje alhaalla)
2
prk
ranskankermaa tai 1 prk kermaviiliä
2
kpl
jalapeñochiliä
2
tuoretta chiliä
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
kevätsipulin vartta
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Hienonna punainen chili ja kuutioi tomaatit.
  2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kypsennä sipuleita hetki. Kun sipulit alkavat saada väriä, lisää chili ja tomaatit. Vähennä lämpöä ja anna porista.
  3. Leikkaa sisäpaisti pieniksi, noin 1x1 cm kuutioiksi. Paista paistikuutiot pannulla rypsiöljytilkassa kauniin ruskeiksi. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattipyree ja -murska pannuun lihojen kanssa.
  4. Hienonna säilötty chipotle, lisää se sekä kuivat mausteet pannuun. Kaada vesi lihojen päälle jotta maut irtoavat pannusta. Kiehauta ja lisää neste sekä kaikki paistetut lihat kasvisten sekaan.
  5. Sekoita chili con carnea, tarkista maku ja mausta se sokerilla, suolalla ja pippurilla. Käännä pavut chilin sekaan ja hauduta pari tuntia tai kunnes liha on mureaa ja kastike paksua.
  6. Valmista guacamole ja salsa sillä välin kun chili con carne hautuu. Valmistele myös chili con carnen kera tarjottavat lisukkeet kumoamalla ranskankerma kulhoon, hienontamalla chilit, korianterin ja kevätsipulit kunkin omiin kippoihinsa ja murentamalla fetan omaan kippoonsa. Lämmitä tortillat vasta, kun kaikki ovat asettuneet pöytään.
  7. Tarjoa chili con carne niin, että kukin ruokailija kokoaa omat tortillansa pöydän lisukkeista.

Guacamole

Ainekset

3
kypsää avokadoa
1/2
ruukkua
ruohosipulia
1
sitruunan mehu
1
limetin raastettu kuori
1/2
raastettu valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Muussaa 2/3 avokadoista haarukalla karkeaksi ja kuutioi loput. Hienonna ruohosipuli ja lisää se sekä muut ainekset. Sekoita, tarkista maku ja tarjoa chili con carnen kanssa.

(4 dl, 10 min)

Tomaattisalsa

Ainekset

600
g
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
kevätsipulia
1
valkosipulin kynsi
1
punainen chili
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
n. 2
tl
limettimehua
raastettua limettikuorta
2
tl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Hienonna korianteri, kevätsipuli, valkosipuli ja chili. Sekoita tomaattien kanssa.
  2. Mausta salsa suolalla, sokerilla, limetin mehulla ja -kuorella sekä valkoviinietikalla, tarkista maku. 

(4 dl, 10 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle.

Löydät alkuperäisen reseptin...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Tämä laskiaispullaresepti on perinteinen ja nämä pullat ovat aivan uskomattoman herkullisia. Tänään on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai on tiistaina 25.2 ;mahtava syy leipoa pullaa! Ainut hankaluus tässä reseptissä on se, että laittaako pullan sisään vadelmahilloa, mantelimassaa vai kenties...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 muhkeaa pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 75 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat laskiaispullat

Ainekset

Taikina:
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Täytteet
3
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
vadelmahilloa
200
g
mantelimassaa

Työvaiheet

Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada isoon leivontakulhoon.
Liota joukkoon hiiva vispilää apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja sokerit.

Alusta taikinaan vehnäjauhot 1dl kerrallaan.
Jauhojen alustamisen puolivälissä lisää joukkoon pehmeä voi.
Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa muutama minuutti käsin tai yleiskoneessa.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. (n. 1 h)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle tai leivonta-alustalle.
Jaa teräväreunaisen nuolijan avulla n. 12 yhtä suureen osaan.
Pyöritä pullat pöytää vasten pyörittäen tasaiseksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota leivinliinalla peitettynä vielä 15 - 20 minuuttia.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon vesi.
Voitele kohonneet pullat pullasutia apuna käyttäen.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista 15 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sokerit vatkaamisen puolivälissä.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.

Anna pullien jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa "lakit" pois.
Pursota pullan väliin kermaa ja asettele keskelle nokare hilloa ja / tai viipale mantelimassaa.
Halutessasi sihtaa pinnalle tomusokeria. Nauti!

Kommentit (0)

Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)