Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
9:00 | 17.12.2017

Paahdettu ankka ja viikuna-sherrykastike

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Kokonaisen linnun valmistaminen on ihmeen helppoa. Ensin ankan pintaan hierotaan viismaustetta ja soijakastiketta ja koivet kääritään narulla paketiksi. Sitten ankan voi unohtaa uuniin kypsymään. Sherrykastikekin syntyy vain vartissa. Ja lopputulos? Taivaallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-5 annosta
30 min + 3 t
Keskivaikea

Paahdettu ankka ja viikuna-sherrykastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2 1/2 - 3
kg:n
ankka
1-2
tl
suolaa
1/2
rkl
mustapippuria myllystä
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
viismaustetta

Vaiheet

  1. Mikäli käytät pakastettua ankkaa, ota se jääkaappiin sulamaan vähintään vuorokausi ennen valmistamista. Huuhdo ja kuivaa ankka. Leikkaa ylimääräinen rasva linnun vatsaonkalon ympäriltä saksilla. Tarkista myös, että lintu on kynitty huolellisesti. Mausta ankka sisältä ja ulkoa suolalla ja pippurilla.
  2. Yhdistä soijakastike ja viismauste kulhossa ja hiero seos tasaisesti ankan pintaan ja sisäpuolelle. Jätä ankka huoneenlämpöön maustumaan noin tunniksi ennen paistamista.
  3. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pistele ankan rasvakerroksen peittämään nahkaan muutamia reikiä terävällä veitsenkärjellä mutta vältä osumista lihaan saakka. Sido ankan siivet ja jalat kiinni paistinarulla.
  4. Pane ankka rinta ylöspäin ritilälle uunipannuun. Kaada 2 dl vettä pannun pohjalle. Paista ankkaa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia. Varaa aikaa kypsentämiseen karkeasti noin 1 tunti/2 kiloa. Käännä ankka paistamisen puolivälissä ja työnnä samalla paistolämpömittari ankan paksuimpaan kohtaan. Tarkista, ettei mittarin pää osu luuhun. Mikäli haluat lihan mediumina, kypsennä se 60–65 asteiseksi. Jos haluat ankan kypsänä, sisälämpö saa nousta 73–74 asteeseen. Voit tarkistaa kypsyyden myös veitsenkärjellä: lihaan pistettäessä kypsästä ankasta valuva liemi on kirkasta.
  5. Valmista kastike kypsymisajan loppuvaiheessa (ks. ohje).
  6. Nosta ankka uunista ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa kastikkeen ja keitettyjen perunoiden tai juureslaatikoiden kanssa.

Viikuna-sherrykastike

Ainesosat

1
salottisipuli
1
rkl
ankanrasvaa tai öljyä
1/2
dl
kuivaa sherryä
4
dl
vettä
1 1/2
rkl
vasikkafondia
2
rkl
viikunahilloa
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2-3
rkl
ruskeaa kastikesuurusta (esim. Maizena)
(1/2
dl
vispikermaa)

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli kattilassa rasvassa. Lisää sherry ja anna kiehahtaa. Lisää vesi, fondi ja hillo. Keitä hiljalleen 2–3 minuuttia.
  2. Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi ja laita takaisin kattilaan. Lisää sitruunan mehu. Maista ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  3. Lisää suuruste koko ajan kastiketta sekoittaen ja anna kiehahtaa. Halutessasi voit pyöristää maun kermalla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
ankka
viikuna
sherry
joulu
Kemut
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini