Muhkean makuinen juureskeitto saa kypsyä uunissa pitkään, jolloin juuresten makeus nousee esille. Savukasslerin savuisuus ja suolaisuus täydentävät makua, ja olut tuo liemeen hapokkuutta.
Jos liemi haihtuu pitkän kypsentämisen aikana liikaa, lisää joukkoon lihalientä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
110 min
Helppo
Maalaiskeitto uunissa
Ainesosat
500
g
punajuuria
300
g
porkkanoita
200
g
juuriselleriä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
200
g
savukassleria
2
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1,2
l
lihalientä
3
dl
lager-olutta
1
laakerinlehti
2
tl
kuivattua timjamia
(suolaa)
Piparjuurismetana
1
prk (120 g)
smetanaa
2
rkl
piparjuurta raastettuna
ripaus suolaa ja sokeria
Vaiheet
- Kuori punajuuret, porkkanat ja juuriselleri ja raasta ne raastimen isolla terällä tai vihannesleikkurilla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi savukassler.
- Kuumenna öljy uuninkestävässä kattilassa. Lisää tomaattipyree, juuresraaste, sipuli- ja valkosipulinkynnet sekä savukasslerkuutiot. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon lihaliemi ja olut. Lisää laakerinlehti ja timjami. Kiehauta kuumaksi.
- Nosta kattila 175-asteisen uunin alatasolle ja anna hautua 1½ tuntia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Sekoita smetanan joukkoon piparjuuriraaste, ripaus suolaa ja sokeria. Tarjoa keiton kanssa piparjuurismetanaa.