
Yllättävän herkullinen trio! Ranskalainen sipulikeitto, paistettu peuranfilee ja japanilaiset maut sopivat mainiosti samaan kulhoon.
Vinkki! Arkimallin keitto syntyy kun korvaat fileen jauhelihalla, jonka maustat ruskistamisen jälkeen misotahnalla.
Misomarinoitu peuranfilee ja aasialainen sipulikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista fileestä mahdolliset kalvot. Sekoita miso, suola ja öljy kulhossa ja pyörittele filee kauttaaltaan seoksessa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan keiton valmistumisen ajaksi, noin tunniksi.
-
Kuori ja viipaloi sipulit ja hienonna valkosipuli. Kuullota niitä voissa kattilassa muutama minuutti. Lisää lihaliemi, viini, sokeri ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 40–50 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää. Mausta keitto misolla.
-
Pyyhi marinadi pois fileestä. Paista filee voissa pannussa roseeksi, sisälämpötilaltaan 60-asteiseksi. Tähän menee noin 5–7 minuuttia. Kääri filee folioon noin vartiksi.
-
Kuori raitajuuri ja viipaloi se ohuiksi lanteiksi. Laita lantit suolalla maustettuun veteen nuudelien kanssa ja keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä.
-
Suikaloi shiso ja viipaloi filee. Annostele keitto ja nuudelit lautasille, laita peuraviipaleet ja raitajuurilantit päälle ja ripottele shiso pinnalle.