
Aasian henkiset lihapullatikut tehtiin grillaten, mutta toki ne onnistuvat myös uunissa! Tarjoilin lihapullatikkujen kanssa sweet chili kastiketta, nam!
Ruokapankista löytyy helpon Sweet chili kastikkeen ohje, käy kattoo http://ruokapankki.blogspot.fi
Lihapullatikut
Ainekset
Työvaiheet
Sulata lehtitaikina paketin ohjeen mukaan. Laita puutikut veteen vettymään. Hienonna sipuli, valkosipuli ja korianteri aivan hienoksi esim. tehosekottimella vai silppuri mikä lie onkaan oikealtaan nimeltään. Sitten kaada seos jauhelihan, munan, korppujauhojen ja mausteiden sekaan. Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi. Anna hetken maustua. Levitä iso taikinalevy alustalle ja leikkaa siitä 2 cm x 25 cm pätkiä. Pujota ensiksi taikinan toinen pää tikkuun, sitten pyöräytä lihapulla ja sen työnnät perään ja näin jatkat ja lopetat taikinaan. Sitten vaan teet tollain kaikki. Uunissa laittaessa: Voitele kananmunalla ja pistä uuniin 200 asteeseen noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja saanut väriä, sekä pulla on kypsä tai medium. Grillatessa: Grillin tulee olla kuuma ja sitten vaan voite öljyllä lihapullatikkujen pinnat ja paistat ala tasolla hetken puolin ja puolin, kypsennä ylätasolla kypsäksi. Kokonaisuutena menee noin 15-20 minuuttia. Ripottele päälle hieman tuoretta korianteria ja herkuttele sweet chili kastikkeen kanssa.