
Kardemumma, inkivääri ja intialaisen keittiön luottomausteseos garam masala saavat rakkaudella haudutetun lihapadan maistumaan huumaavan hyvältä.
Intialainen lihapata
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa liha kuutioiksi, kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
-
Kuumenna öljy ja voi padassa ja ruskista liha erissä kovalla lämmöllä. Siirrä liha sivuun. Alenna lämpöä (ja lisää tarvittaessa rasvaa) ja lisää sipuli ja valkosipuli, jatka paistamista 5 minuutin ajan. Lisää inkivääri, mausteet ja sokeri ja jatka vielä paistamista muutaman minuutin ajan.
-
Lisää liha pataan, kaada joukkoon tölkillinen kirsikkatomaatteja, vesi ja lihaliemikuutio ja sekoita tasaiseksi. Laita kansi päälle ja hauduta matalalla lämmöllä noin 2 tuntia. Ota kansi pois ja jatka hauduttamista vielä 30 minuuttia.
-
Sekoita lopussa joukkoon kerma ja hienonna pinnalle korianteria.