Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Mehevä pata muhii pellillä hitaasti mureaksi ja maukkaaksi

Ruoan voi yhtä hyvin tehdä luullisesta tai luuttomasta lihasta. Luullista lihaa tarvitset enemmän, reilun kilon. Luutonta riittää hyvin himpun verran alle kilo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen aprikoosilammas

Ainekset

800-1200
g
karitsan paistia tai lapaa (luullista tai luutonta)
2
sipulia
2
persimonia
200
g
kuivattuja
aprikooseja
dl
vihreitä oliiveja
1
dl
kuorellisia manteleita
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
1
tlk (400 g) tomaatti­murskaa
2
dl
valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Huuhtele liha kylmällä vedellä ja kuivaa se. Paloittele muutaman suupalan kokoisiin osiin.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi. Leikkaa persimoneista kannat pois, puolita ja siivuta ne.
  3. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Levitä pellille liha, sipuli, persimonit, aprikoosit, oliivit ja mantelit. Ripottele päälle mausteseos ja suola ja sekoittele käsin. Kaada vielä tomaattimurska ja viini pannulle. Paista ensin 20 minuuttia, vähennä lämpöä 120 asteeseen ja jatka paistamista vielä tunti.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

TÄYTELÄINEN BURGUNDINPATA

Tämä Burgundinpata-resepti on varma valinta vaikkapa sunnuntailounaaksi, ja siitä riittää varmasti suurellekin porukalle. Burgundinpata on myös oiva ruoka lämmittämään viileinä päivinä, ja sen täyteläinen maku kutkuttelee makuhermoja. Herkullinen Burgundinpata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tuunaa lasagne astetta kevyemmäksi. Kunnolla maustettu raejuustolasagne on keveydestään huolimatta mehevä ja herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustolasagne

Ainekset

50
g
lehtikaalia
1
(puna)sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 10 %)
2
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
lihalientä
Kastike
3
dl
lihalientä
2
dl
rasvatonta maitoa
1
prk (200 g)
raejuustoa
3
rkl
maissisuurustetta (vaaleille kastikkeille)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista mausteita suolaa lukuun ottamatta öljyssä minuutin ajan. Lisää jauheliha, sipulit ja lehtikaali ja jatka 5 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää etikka, sokeri ja suola. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon noin 30 minuuttia.
  2. Tee kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, maito ja raejuusto. Kuumenna, kunnes raejuusto hieman sulaa. Suurusta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes raejuustokastikkeesta. Toista sama kahdesti. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ainekset (6 annosta)

1000 g naudan lapaa tai etuselkää (luutonta tai 1 1/2 kg luullista lapaa)
20 dl vettä
1 rkl suolaa
1/2 tl valkopippuria (kokonaisia)
4 kpl laakerinlehteä
1000 g perunaa
4 kpl porkkanaa
3 kpl sipulia
150 g juuriselleriä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Ainekset

8 annosta

n. 800g Pirkka kuutioitua naudan keittolihaa
1 1/2l vettä
2tl suolaa
15 Pirkka maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 iso sipuli
1/2(n. 200 g) lanttu
100g selleriä
1(200 g) palsternakka
3-4(300 g) porkkanaa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)