Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
Padat ja laatikot
13:18 | 27.3.2021

Orzo-lammasvuoka eli juvétsi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Dimitrios Himonas ja Marja Samuli KUVA Marja Samuli

Orzo-jyväpasta eli kreikkalaisittain kritharáki on kiitollinen aines tässä lohturuuassa, jossa yhdistyvät pastan ja risoton parhaat ominaisuudet. Padassa haudutettu lammas pääsee vielä lopuksi orzon kanssa uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 45 min
Helppo

Orzo-lammasvuoka eli juvétsi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
luutonta lampaanpotkaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
50–75
g
voita
400
g
tomaattimurskaa
1–1¼
tl
sokeria
1–1¼
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
250
g
orzoa eli jyväpastaa
kuumaa vettä
LISÄKSI
2–4
tl
oliiviöljyä
50
g
Kefalotiri- tai parmesaanijuustoa

Vaiheet

  1. Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa se 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hie­nonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
  2. Ruskista lihat voissa laakeassa paistoka­sarissa tai kannellisessa pannussa kauttaal­taan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaat­timurska, sokeri, suola ja pippuri. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä. Anna hautua kan­nen alla noin tunti.
  3. Kuumenna uuni 185 asteeseen. Siirrä paistokasari pois liedeltä ja sekoita orzo ruokaan. Lisää kuumaa vettä sen verran, et­tä aineet juuri ja juuri peittyvät. Kumoa seos isoon uunivuokaan tai jaa neljään uuninkes­tävään annosvuokaan. Paista isoa vuokaa uunissa noin 30 minuuttia tai annosvuokia noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita ruokaan tilkka öljyä juuri ennen tarjoilua ja viimeistele raastetulla juustolla.

 

Pohjois-Kreikan Naoussasta tulevat mausteiset ja tumman marjaisat puna­viinit ovat omiaan haudutetun lampaanlihan seuraan.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kemut
liha
Lammas
orzo
Viikonloppubistro
pääsiäinen

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini