
Orzo-jyväpasta eli kreikkalaisittain kritharáki on kiitollinen aines tässä lohturuuassa, jossa yhdistyvät pastan ja risoton parhaat ominaisuudet. Padassa haudutettu lammas pääsee vielä lopuksi orzon kanssa uuniin.
Orzo-lammasvuoka eli juvétsi
Ainekset
Työvaiheet
- Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa se 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
- Ruskista lihat voissa laakeassa paistokasarissa tai kannellisessa pannussa kauttaaltaan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola ja pippuri. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä. Anna hautua kannen alla noin tunti.
- Kuumenna uuni 185 asteeseen. Siirrä paistokasari pois liedeltä ja sekoita orzo ruokaan. Lisää kuumaa vettä sen verran, että aineet juuri ja juuri peittyvät. Kumoa seos isoon uunivuokaan tai jaa neljään uuninkestävään annosvuokaan. Paista isoa vuokaa uunissa noin 30 minuuttia tai annosvuokia noin 20 minuuttia.
- Sekoita ruokaan tilkka öljyä juuri ennen tarjoilua ja viimeistele raastetulla juustolla.
Pohjois-Kreikan Naoussasta tulevat mausteiset ja tumman marjaisat punaviinit ovat omiaan haudutetun lampaanlihan seuraan.