Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3149 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
OHJE Santtu-Matias Rouvali KUVA Pia Inberg

Kun mielesi tekee vietävän hyvää lihaa, kokeile kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin luottoreseptiä. Lampaanpotkan valmistus on helppoa, vaikka haudutukseen kuluukin kuusi tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Rouvalin kuusi tuntia haudutettu lampaanpotka

Ainekset

4
lampaanpotkaa
2
rkl
voita ja öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
chilijauhetta
1-2
l
kuumaa vahvaa riistalientä (itse tehtyä tai fondista, 2 rkl/5 dl vettä)
5
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3
rosmariininoksaa
(5 persiljanoksaa)
5
laakerinlehteä
4
porkkanaa
2
Naurista
1/2
lanttua

Työvaiheet

  1. Ota potkat huoneenlämpöön 1–2 tuntia aiemmin. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Kuori ja halkaise sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna voi ja öljy uunipadassa liedellä ja ruskista potkat joka sivulta. Hiero suola, pippuri ja chilli pintaan. Asettele potkat pataan luu ylöspäin, ne saavat olla tiiviisti.
  3. Kaada lientä päälle niin, että liha peittyy. Luu saa jäädä näkyviin. Lisää sipulit, rosmariinin- ja persiljanoksat sekä laakerinlehdet. Kypsennä pataa uunissa kannen alla ensin tunti, laske lämpö 120 asteeseen ja kypsennä 5 tuntia. Kuori ja paloittele juurekset ja laita ne pataan, kun aikaa on jäljellä 1 tunti. Voit halutessasi jättää padan uuniin jälkilämpöön.
  4. Tarjoa liha ja juurekset paisto-liemen kanssa.

Vinkki Jos pidät kerman pehmentämästä kastikkeesta, laita muutama desi paistolientä, sipuleita ja loraus kermaa tehosekoittimeen ja soseuta.Tummanpuhuvan lammaspadan ja makeiksi hautuneiden juuresten kanssa toimii tumma portteri. Alkon uutuus Hiisi Iku Turso, 5,48 e/0,33 l, maistuu mallasleivältä, ja täyteläisessä oluessa on prosentteja yhdeksän. Punaviiniksi sopii kypsän karpaloinen ja mausteinen Sartori Regolo 2012 Venetosta Italiasta. Viini on tehty Corvina Veronese -rypäleestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3149 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espressogranita yhdistää jälkiruoan, kahvin ja digestiivin. Kun massaa sekoitetaan jäätymisen aikana säännöllisesti, saadaan aikaan hileinen koostumus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Espressogranita

Ainekset

5
dl
espressoa
¾
dl
fariinisokeria
½
dl
vodkaa
2
rkl
kahvilikööriä
dl
kuohukermaa
(kahvipapuja tai kahvipavun muotoisia suklaakarkkeja)

Työvaiheet

  1. Valmista vahva kahvi. Lisää fariinisokeri ja anna sen liueta kahviin. Lisää vodka ja likööri. Kaada seos pieneen, laakeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen.

  2. Anna jäätyä 1 tunti. Sekoita jäätyvää kahviseosta haarukalla raaputtaen ja laita takaisin pakastimeen. Toista sama 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt hileiseksi (n. 2 tuntia.)

  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

  4. Kokoa annokset. Nosta laseihin espressohilettä ja päälle kermavaahtoa. Viimeis- tele halutessasi kahvipavuilla.

Vinkki Jos tarjoat granitan illalla, valmista se halutessasi kofeiinittomaan kahviin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3149 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Harissasta makua saava lohi kypsennetään lämpömittarin avulla, jotta se ei vahingossa pääse ylikypsäksi, vaan jää meheväksi ja rakenteeltaan sopivasti halkeavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
20 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen harissalohi

Ainekset

1
(n. 1,2 kg)
lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
harissatahnaa
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
korianterinsiemeniä murskattuna
½
tl
juustokuminaa
PÄÄLLE
1
dl
cashewpähkinöitä
1
dl
pekaanipähkinöitä
½
dl
seesaminsiemeniä
½
tl
sormisuolaa
TARJOILUUN
lehtipersiljaa tai korianteria
sitruunaa tai limettiä viipaleina
jogurttidippiä (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipulit. Yhdistä valkosipuli, harissa, siirappi ja öljy. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa ja lisää juustokuminan kanssa öljyseokseen. Levitä lohen pintaan.

  3. Työnnä paistolämpömittari lohifileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes mittari osoittaa 52–58 astetta.

  4. Rouhi pähkinät hienoksi ja sekoita joukkoon seesaminsiemenet sekä suola.

  5. Valmista jogurttidippi (ks. ohje).

  6. Irrottele lohi reiluksi paloiksi. Ripottele päälle pähkinäseosta. Viimeistele yrteillä ja sitrusviipaleilla. Tarjoa jogurttidipin kanssa.

Jogurttidippi

Ainekset

1
pieni valkosipulinkynsi
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Sekoita jogurtin joukkoon kaikki ainekset. Tarjoa lohen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3149 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Nämä lempeänmakuiset lihapullat on maustettu dijoninsinapilla, hunajalla ja yrteillä. Nämä sopivat erinomaisesti pieniksi cocktailpaloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 isoa tai 20 pientä lihapullaa
Valmistusaika
20 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lempeät lihapullat

Ainekset

1
dl
ranskankermaa
½
dl
panko- tai gluteenittomia korppujauhoja
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
500
g
jauhelihaa
1
kananmuna
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
hienonnettua maustepippuria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita ranskankerma ja pankojauhot keskenään. Anna turvota noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne voissa pannulla pehmeäksi.

  2. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.

  3. Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin.

  4. Paista lihapullat voissa pannulla tai 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Jämäruoan hyötykäyttö, saat hyvää helposti sitä vähän tuunaamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 -3
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuunattu kinkkukiusaus, jämä

Ainekset

kinkkukiusauksen jämä/tai muu perunalaatikon jämä
rasvaa
3 - 4
kanamunaa
juustoraastetta sopivasti
loraus ruokakermaa
nakkeja sopivasti/ei välttämättä
kirsikka tomaattia/ei välttämättä

Työvaiheet

Laita paistinpannulle sopivasti rasvaa, kun rasva on sulannut lisää sitten kiusauksen jämä
ja ruokakermaa sopivasti, sekoittele vähän.
Anna olla levy vähän aikaa täysillä ja pienennä sitten sopivasti lämpöä.
Lisää 3 - 4 kanamunaa, voit rikkoa ne juomalasiin ja kaada sitten paistinpannuun,
lisää vielä juustoraastetta päälle ja puolitetut kirsikkatomaatit.
Jos haluat nakinpaloja, paista ne erikseen päälle.
Sillä aikaa anna hautua ruoan hiljalleen kannen alla, niin että kanamunat ovat hyytyneet ja juustoraaste sulannut. Päälle voi ripotella vielä jos löytyy aurajuuston muruja, tai muuta.

Kommentit (0)