
Kun mielesi tekee vietävän hyvää lihaa, kokeile kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin luottoreseptiä. Lampaanpotkan valmistus on helppoa, vaikka haudutukseen kuluukin kuusi tuntia.
Rouvalin kuusi tuntia haudutettu lampaanpotka
Ainekset
Työvaiheet
- Ota potkat huoneenlämpöön 1–2 tuntia aiemmin. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Kuori ja halkaise sipulit ja valkosipulit.
- Kuumenna voi ja öljy uunipadassa liedellä ja ruskista potkat joka sivulta. Hiero suola, pippuri ja chilli pintaan. Asettele potkat pataan luu ylöspäin, ne saavat olla tiiviisti.
- Kaada lientä päälle niin, että liha peittyy. Luu saa jäädä näkyviin. Lisää sipulit, rosmariinin- ja persiljanoksat sekä laakerinlehdet. Kypsennä pataa uunissa kannen alla ensin tunti, laske lämpö 120 asteeseen ja kypsennä 5 tuntia. Kuori ja paloittele juurekset ja laita ne pataan, kun aikaa on jäljellä 1 tunti. Voit halutessasi jättää padan uuniin jälkilämpöön.
- Tarjoa liha ja juurekset paisto-liemen kanssa.
Vinkki Jos pidät kerman pehmentämästä kastikkeesta, laita muutama desi paistolientä, sipuleita ja loraus kermaa tehosekoittimeen ja soseuta.Tummanpuhuvan lammaspadan ja makeiksi hautuneiden juuresten kanssa toimii tumma portteri. Alkon uutuus Hiisi Iku Turso, 5,48 e/0,33 l, maistuu mallasleivältä, ja täyteläisessä oluessa on prosentteja yhdeksän. Punaviiniksi sopii kypsän karpaloinen ja mausteinen Sartori Regolo 2012 Venetosta Italiasta. Viini on tehty Corvina Veronese -rypäleestä.