Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 374 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Hieman pähkinäinen reblochon-juusto sulaa kermaisten, valkoviinillä ja pekonilla maustettujen perunoiden päälle. Täydellisempää myöhäisillan ruokanautintoa on vaikea kuvitella! 

Pimeät illat houkuttelevat pitämään illanistujaisia kynttilänvalossa. Usein silloin tekee mieli jotain lämmintä ja tuhtia mutta helppoa ja extraherkullista.

Perunaa, pekonia ja juustoa sisältävä tartiflette on täydellinen tarjottava pienen porukan illanviettoon. Tartifletteen käytetään keitettyjä perunoita, jotka siivutetaan ohueksi ja kootaan uunivuokaan kerroksittain pekoni-sipulisilpun ja juuston kanssa. Paistos saa olla uunissa niin kauan, että päällimmäinen juustokerros on sulanut ja saanut aavistuksen väriä.

Tartiflette tulee Ranskan vuoristoseudulta, ja siinä käytetty Reblochon-juusto on niin ikään sieltä kotoisin. Reblochon on puolipehmeä juusto, jossa pähkinäistä ja voisen täyteläistä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Tartiflette

Ainekset

10-13 (n. 1,3 kg)
perunaa (kiinteä lajike)
1
sipuli
2
rkl
voita
200
g
pekonikuutioita
1 1/2
dl
valkoviiniä
2
dl
kuohukermaa
1
valkosipulinkynsi
1 (500 g)
reblochon-juustokiekko
3/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Keitä ne kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Valuta hyvin ja anna jäähtyä.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Sulata voi pannussa ja paista siinä sipulia ja pekonia, kunnes sipuli on pehmentynyt ja ainekset ovat saaneet väriä. Lisää viini ja keitä, kunnes viini on lähes haihtunut. Sekoita kerma joukkoon ja siirrä pannu sivuun.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä uunivuoka. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi. Hankaa valkosipulinpuolikkaita uunivuoan sisäreunoja vasten.
  4. Viipaloi hieman jäähtyneet perunat. Halkaise juusto kahdeksi kiekoksi.
  5. Levitä puolet perunoista vuokaan ja lisää puolet sipuli-pekoniseoksesta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Nosta juustopuolikas päälle ja peitä se lopuilla perunoilla ja sipulipekonilla. Lisää toinen juustopuolikas päälle.
  7. Paista uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Jos haluat juustolle rapean pinnan, laita paistos grillivastusten alle muutamaksi minuutiksi.

Kommentit (7)

Grace
Seuraa 
Liittynyt16.4.2015

Voisiko bekonin korvata jollakin?

Vierailija

Voiko valkkarin korvata jollain muulla?

Tuhtia on

On kyllä enimmäkseen energiasisällöltään tuhteja nämä ohjeet.

Kai se on sitten hankala tehdä hyvää muutoin kuin lisäämällä paljon voita/ pekona/ kermaa/ juustoa tai jotakin muuta hyvää makua tuovaa.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

jos pekonin haluaa korvata jollain kasviperäisellä, voisi kokeilla sieniä tai ohueksi siivutettua ja rapeaksi paistettua savutofua. Myös kuivattu sipulirouhe sopii makumaailmaltaan ruokaan ja tuo kaivattua rapeutta. Se kannattaa ripotellä päälle ehkä vasta uunin jälkeen.

Valkoviiniä ei ole kovin suositeltavaa korvata, mutta halutessaan voi kokeilla lisätä pannulle kerman kanssa pienen määrän valkoviinietikkaa.

Vierailija

Voiko tämän herkulliselta vaikuttavan ohjeen kaikki ruoka-aineet korvata jollain muulla? Tämä oli ensihämmästyksen jälkeen ainoa kysymys, joka tuli mieleen kommentteja lukiessani. Miksi ihmeessä pekoni ja valkoviini pitäisi korvata joillain muilla, porkkanoilla ja vedellä vai? Kohta 9 vuotta Suomesta poissa asuneena tuntuu sikäläinen terveysfasismi saaneen vain lisää vettä myllyynsä.

Jausa

Mistä Reblochonia voi ostaa??? Suomests ei saa oikeita juustoja kuin muutamasta kaupasta ja niistäkin aika rajatusti.

Vierailija

Lidlistä olen ostanut kyseistä juustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.