
Vorschmackin umamimaustaja on anjovis. Klassikon makumaailma toimii myös lihapadassa.
Vorschmackpata
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa lihat noin 5 cm x 5 cm:n paloiksi. Kuori sipulit ja valkosipulit. Jätä sipulit kokonaisiksi, hienonna valkosipulit.
-
Kuumenna öljy pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Nosta ne sivuun.
-
Paista sipuleita ja valkosipulia padassa hetki. Lisää joukkoon anjovikset liemineen ja paista, kunnes kalat lähestulkoon liukenevat. Lisää lihat, vesi, liemikuutio, tomaattipyree, hunaja ja pippurit.
-
Laita pata uuniin 30 minuutiksi. Sekoita sitten lihoja ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Anna padan hautua uunissa vielä 3 tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
-
Tarkista padan maku ja lisää tarvittassa suolaa. Tarjoa pata smetanan ja suolakurkkujen kera.