
Kesytä tomaatit ja sipulit uunissa ja keitä niistä sitten punaviinin kanssa ihana kastike riistapyöryköille. Rasvaton riistaliha saa kivasti makua raakamakkarasta.
Riista-raakamakkarapullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita jauheliha kulhoon ja purista raakamakkara suolesta lihan joukkoon.
-
Hienonna sipuli, valkosipulit ja yrtit. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Lisää yrtit ja sipuliseos lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.
-
Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin isohkoja pullia. Paista niihin kaunis väri voi-öljyseoksessa pannussa. Alenna lieden tehoa ja kypsennä lihapullat pannussa tai laita ne 175-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
-
Tarjoa paahdetun tomaattikastikkeen (ohje alla) ja polentan tai pastan kanssa.
Paahdettu kirsikkatomaattikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Levitä tomaatit leivinpaperille uuninpellille. Puolita sipulit kuorineen. Lisää ne ja kuorimattomat valkosipulinkynnet pellille. Valuta öljyä, ripottele suolaa ja lisää yrtinoksat päälle. Paista uunissa 20 minuuttia.
-
Laita tomaatit tehosekoittimeen. Poista sipuleista kuoret ja lisää sisukset tehosekoittimeen. Soseuta karkeaksi kastikkeeksi.
-
Laita seos paistinpannuun. Lisää viini, balsamico, sokeri ja pippuri. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.