
Gnocchi-vuoka on saanut inspiraationsa lasagnesta, mutta se on huomattavasti nopeampi tehdä. Vuokaan uppoaa tuoreita tomaatteja ja viiniä.
Gnocchi-vuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha.
- Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. Raasta parmesaani, siivuta mozzarella. Huuhdo kirsikkatomaatit. Irrottele basilikanlehdet varsista.Kumoa uunivuokaan tomaattisäilykkeet. Sekoita joukkoon viini, hunaja, suola ja pippuri. Lisää gnocchit, jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit ja suurin osa basilikan lehdistä. Sekoita. Ripottele päälle parmesaaniraaste.
- Paista uunin alatasolla 25-35 minuuttia, kunnes gnocchit ovat kypsiä. Nosta uunista, levittele mozzarellasiivut vuoan päälle ja paista vielä 5 minuuttia. Koristele lopuilla basilikanlehdillä.
Loistava resepti, tosi maukasta!
Millaisia on nämä tuore-gnocchit? Mistä kaupoista löytyy?
Prismasta löytyi, kokeiluun siis!
Hienoa! Kiitos vinkistä!
Ei ehdi kypsyä puolessa tunnisss, ainakaan minun uunivuoassa. Kahdesti kokeillut. Toisella kertaa ei ollut kaupassa gnoccheja, korvasin tortellinoilla, hyvää tuli niilläkin!
Hyvää tulee, kun paistaa tarpeeksi pitkään, niin että päälle tulee kunnolla väriä. Mozzarellan viipaloin pienemmäksi, helpottaa annoksen ottoa.
Oli hyvää, tuli syötyä vaalean maalaisleivän kanssa.
Kerran tehnyt aiemmin ja oli erinomaista. Paraikaa toinen satsi uunissa. En malta odottaa.
Ehdotuksia millä voisi korvata aurinkokuivatut tomaatit?
Hyvää tuli! Helppo tehdä. Suosittelen kokeilemaan
Onko olemassa gluteenittomia gnocceja?
Tai sitten voit laittaa uunin päälle vasta kun tuuppaat safkankin sinne, niin säästyy energiaa...
Jauhelihaako ei tarvitse ruskistaa ensin?
Kiitos kommenteista. Jauheliha ruskistetaan ensin (ks. kohta 1). Lisäsin kypsennysaikaan vaihteluvälin: se voi vaihdella sen mukaan, kuinka nopeasti gnocchit kypsyvät ja imaisevat nesteen.
Herkullista lohturuokaa!