Me Naiset on lisännyt 916 reseptiä.
Linkitetty 519 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Gnocchi-vuoka on saanut inspiraationsa lasagnesta, mutta se on huomattavasti nopeampi tehdä. Vuokaan uppoaa tuoreita tomaatteja ja viiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gnocchi-vuoka

Ainekset

1
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
100
g
parmesaania
1
mozzarellapallo
200
g
kirsikkatomaatteja
½
ruukkua basilikaa
2
tlk tomaattimurskaa
1
dl
punaviiniä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
tl
suolaa
1
tl
pippuria
500
g
tuore-gnoccheja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha.
  2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. Raasta parmesaani, siivuta mozzarella. Huuhdo kirsikkatomaatit. Irrottele basilikanlehdet varsista.Kumoa uunivuokaan tomaattisäilykkeet. Sekoita joukkoon viini, hunaja, suola ja pippuri. Lisää gnocchit, jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit ja suurin osa basilikan lehdistä. Sekoita. Ripottele päälle parmesaaniraaste.
  3. Paista uunin alatasolla 25-35 minuuttia, kunnes gnocchit ovat kypsiä. Nosta uunista, levittele mozzarellasiivut vuoan päälle ja paista vielä 5 minuuttia. Koristele lopuilla basilikan­lehdillä.

Kommentit (15)

Vierailija

Loistava resepti, tosi maukasta!

Vierailija

Millaisia on nämä tuore-gnocchit? Mistä kaupoista löytyy?

Vierailija

Prismasta löytyi, kokeiluun siis!

Vierailija

Hienoa! Kiitos vinkistä!

Vierailija

Ei ehdi kypsyä puolessa tunnisss, ainakaan minun uunivuoassa. Kahdesti kokeillut. Toisella kertaa ei ollut kaupassa gnoccheja, korvasin tortellinoilla, hyvää tuli niilläkin!

Vierailija

Hyvää tulee, kun paistaa tarpeeksi pitkään, niin että päälle tulee kunnolla väriä. Mozzarellan viipaloin pienemmäksi, helpottaa annoksen ottoa.

Vierailija

Oli hyvää, tuli syötyä vaalean maalaisleivän kanssa.

Vierailija

Kerran tehnyt aiemmin ja oli erinomaista. Paraikaa toinen satsi uunissa. En malta odottaa.

Vierailija

Ehdotuksia millä voisi korvata aurinkokuivatut tomaatit?

Kokkikolme

Hyvää tuli! Helppo tehdä. Suosittelen kokeilemaan

Vierailija

Onko olemassa gluteenittomia gnocceja?

Vierailija

Tai sitten voit laittaa uunin päälle vasta kun tuuppaat safkankin sinne, niin säästyy energiaa...

Vierailija

Jauhelihaako ei tarvitse ruskistaa ensin?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Jauheliha ruskistetaan ensin (ks. kohta 1). Lisäsin kypsennysaikaan vaihteluvälin: se voi vaihdella sen mukaan, kuinka nopeasti gnocchit kypsyvät ja imaisevat nesteen.

emmijh
Seuraa 
Liittynyt7.6.2016

Herkullista lohturuokaa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Carbonaran täyteläinen maku syntyy keltuaisten ja parmesaanijuuston yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-bataatticarbonara

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kikhernepasta on luontaisesti gluteenitonta. Maultaan pasta on melko mietoa, joten käytä reilusti yrttejä ja mausteita. Hyvän ja mehevän makuparin saat
kesäkurpitsasta, tomaatista ja paprikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunabroccolinipasta

Ainekset

200
g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kurkumaa
1
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan mehu ja kuori
1
rkl
manteleita
ripaus
suolaa
Lisäksi
150
g
kikhernepastaa (esim. Risenta)
25
g
fetajuustoa (rasvaa 10%)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa broccolinit noin 3 cm pätkiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.
  2. Paista kasviksia pannulla muutama minuutti. Lisää kurkuma, inkivääri ja sitruunan mehu sekä kuori. Jatka paistamista vielä 2–3 minuuttia. Broccolinit saavat jäädä napakoiksi.
  3. Yhdistä pasta ja kasvikset. Mausta suolalla. Rouhi veitsellä manteleita pastan pinnalle ja viimeistele annos fetajuustolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tropiikin vegaaninen juustokakku

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
  3. Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
  4. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.

Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.

Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.

Kommentit (0)