
Nämä mehevät cannellonit saavat täytteekseen ricottaa, pinaattia ja parmankinkkua. Lopuksi se kuorrutetaan mozzarellajuustolla ja pinjansiemenillä.
Parmankinkkucannellonit
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista tomaattikastike. Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla täytteen valmistuksen ajan.
-
Sulata pinaatti ja valuta se siivilässä. Raasta parmesaani hienoksi.
-
Kumoa ricottajuusto kulhoon. Riko munat joukkoon. Lisää parmesaani, pinaatti ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
-
Voitele suorakaiteen mallinen uunivuoka. Kaada tomaattikastike vuokaan.
-
Kauli pastataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 60 cm x 16 cm). Leikkaa levy 10 palaan.
-
Laita pastapalan päälle puolikas parmankinkkuviipale. Lisää päälle lusikallinen ricottatäytettä. Kääri levy rullaksi ja laita vuokaan tomaattikastikkeen päälle. Jatka näin, kunnes kaikki levyt on käytetty. Ripottele pinjansiemenet ja juustoraaste cannelonien pinnalle.
-
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele basilikalla.
Tuorepastataikina
Ainekset
Työvaiheet
-
Kumoa jauhot työtasolle. Tee jauhojen keskelle kolo, riko siihen munat ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.
-
Sekoita jauhoja munien joukkoon sormenpäillä vähän kerrallaan, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vaivaa taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vettä pienissä erissä.
-
Jatka vaivaamista kevyesti jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa.
-
Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30–60 minuuttia.
-
Jaa taikina paloiksi. Työstä paloja yksi kerrallaan, pidä loput kostutetun keittiöpyyhkeen tai kelmun alla. Pastataikina kuivuu nopeasti.
-
Muotoile pastapala palloksi. Kauli se ohueksi levyksi taikinapalaa useasti käännellen. Tarkoitus on saada levystä ohut. Vältä lisäämästä kaulimisen aikana runsaasti jauhoja, jotta taikina ei kuivu. Sopivasti kaulitusta taikinasta valo kuultaa hieman läpi.