
BBQ-maustettua porsaanfileetä, paahdettuja viinirypäleitä ja lehtikaalia suoraan pannulta. Tämä kylmän kauden salaatti on lämmin ja täynnä makua.
Juomasuositus: Possun ja savuisen kastikkeen seuraan sopii savutee. Vahva lapsang souchong on kuin tehty ruuille, joissa on mausteiden tai paahtamisen tuomaa savuisuutta. Savustetuista teenlehdistä tehdyn mustan teen makumaailma ei jää kakkoseksi bbq-possulle, vaan korostaa annoksen tummia makuja. Kokeile esimerkiksi Théhuoneen taiwanilaista Formosa Tarry Lapsang Souchongia, jonka maussa on jopa tervamaisia vivahteita. Sen vuoksi tee sointuu erityisen hyvin kastikkeen makuihin.
Lämmin bbq-salaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Hiero suola ja pippuri pintaan.
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paista fileeseen öljyssä pannussa kaunis väri. Sivele bbq-kastike pintaan, työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja jatka paistamista uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 70 astetta, noin 25 minuuttia. Peitä filee foliolla ja anna tasaantua noin 10 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa rypäleet. Pyöräytä ne suolalla maustetussa öljyssä ja laita leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
-
Tee kastike. Sekoita etikka, sinappi ja siirappi keskenään. Lisää öljy vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta nestemäisellä savulla, suolalla ja pippurilla.
-
Revi lehtikaali paloiksi ja paista öljyssä pannussa noin minuutti, kunnes kaali pehmenee hieman.
-
Murenna juusto ja viipaloi liha. Asettele salaatti tarjoiluastiaan.