
Kinkku-juustopiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Tällä kertaa se leivotaan valmistaikinaan.
Kinkku-juustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).
-
Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.
-
Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.
-
Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.
-
Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.
Valmistaikinoiden helppoudesta olen hieman eri mieltä. Ainakaan ne eivät toimi silloin, jos yhtäkkiä päätät tehdä piirakan ja taikinaa täytyy ensin sulatella pieni ikuisuus tai pahimmassa tapauksessa se on vielä kaupassa.
Suolainen piirakkataikina on naurettavan helppo tehdä itse ja se on käytännössä heti käyttövalmis.
Toki sen tarvikkeet täytyy löytyä niin ikään kaapista...
Kinkkujuusto piirakkaan en laittaisi emmental juustoa vaan mozzarella raastetta tai kenties cheddar juustoa. Sipulitkin jättäisin pois sillä minun keittiööni ei sipuleita missään muodossa tuoda.
Kiitos "Minä", että kerroit niin osaamme varoa tuomasta sipulia keittiöösi.
Nimimerkkikin sen kertoo...
Oletnko puusilmä, kun en löydä tarvikelistalta tuorejuustoa, josta puhutaan ohjeessa... Maustamatonta vai jotain muuta, minkä verran?
Heippa,
mustapippurituorejuustoa 200 g, lukee kyllä listassa persiljan jälkeen :)