Tahmean ja rapean ankan mausteena on aromikasta kiinalaista viismaustetta. Rapea seesamikurkku ja paksoikaali raikastavat kokonaisuuden.
Aasialainen ankka
Ainekset
Työvaiheet
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Laita kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja kiehauta.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee ankan rasvaan vinoviiltoja veitsellä. Hiero ankanrinnat kauttaaltaan viismausteella, suolalla ja pippurilla. Laita ankat rasvapuoli alaspäin kylmään valurautapannuun. Lämmitä pannu keskilämmölle. Paista rintoja noin 5 minuuttia rasvapuolelta. Käännä rinnat. Lusikoi reilu puolet kastikkeesta niiden päälle. Työnnä paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä rintoja uunissa muutaman kerran kääntäen, kunnes mittari osoittaa 58 astetta, noin 20 minuuttia. Tällöin liha on mediumia.
- Valmista seesamikurkut. Huuhtaise kurkku ja kuori se raidalliseksi. Nuiji kurkkua esimerkiksi lihanuijalla, kunnes sen pinta hajoaa. Leikkaa kurkku noin 2 cm:n paloiksi. Laita palat siivilään ja siivilä kulhon päälle. Ripottele kurkuille suolaa. Laita jääkaappiin kastikkeen tekemisen ajaksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä kastikkeen aineet kulhossa. Huuhtaise kurkut ja sekoita ne kastikkeen joukkoon.
- Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ota ankanrinnat uunista. Peitä foliolla ja anna levätä 10 minuuttia.
- Tee sillä aikaa inkivääri-chilipaksoi valmiiksi.Leikkaa paksoista kova kanta pois. Irrota, huuhtaise ja kuivaa lehdet. Leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi chili. Kuullotavalkosipulia, inkivääriä ja chiliä vokissa muutama minuutti. Lisää paksoi ja paista noin minuutti. Lisää soija, etikka, seesamiöljy ja sokeri. Sekoita hyvin.
- Viipaloi ankanrinnat. Valuta loppu kastike päälle. Tarjoa seesamikurkkujen, paksoin ja riisin kanssa.
VINKKI Viismaustetta myydään aasialaisia elintarvikkeita myyvissä liikkeissä. Mauste sisältää kanelia, anista, neilikkaa, fenkolia ja aavistuksen katajanmarjamaista ja anismaista sechuaninpippuria. Jälkimmäistä valmistaa Santa Maria.