Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tahmean ja rapean ankan mausteena on aromikasta kiinalaista viismaustetta. Rapea seesamikurkku ja paksoikaali raikastavat kokonaisuuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aasialainen ankka

Ainekset

2
ankanrintaa
1
rkl
viismaustetta
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
2
valkosipulinkynttä
n. 3
cm:n pala
inkivääriä
4
rkl
hoisinkastiketta
2
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
srirachakastiketta
1
tl
soijaa
Lisäksi
jasminriisiä
Seesamikurkut
1
kurkku
1
tl
sormisuolaa
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
soijaa
2
tl
vaaleita seesaminsiemeniä
1
tl
sokeria
1/2
tl
seesamiöljyä
Inkivääri-chilipaksoi
4
pienehköä paksoita
1
valkosipulinkynsi
n. 3
cm:n pala
inkivääriä
1
miedohko chilipalko
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Laita kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja kiehauta.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee ankan rasvaan vinoviiltoja veitsellä. Hiero ankanrinnat kauttaaltaan viismausteella, suolalla ja pippurilla. Laita ankat rasvapuoli alaspäin kylmään valurautapannuun. Lämmitä pannu keskilämmölle. Paista rintoja noin 5 minuuttia rasvapuolelta. Käännä rinnat. Lusikoi reilu puolet kastikkeesta niiden päälle. Työnnä paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan.
  3. Kypsennä rintoja uunissa muutaman kerran kääntäen, kunnes mittari osoittaa 58 astetta, noin 20 minuuttia. Tällöin liha on mediumia.
  4. Valmista seesamikurkut. Huuhtaise kurkku ja kuori se raidalliseksi. Nuiji kurkkua esimerkiksi lihanuijalla, kunnes sen pinta hajoaa. Leikkaa kurkku noin 2 cm:n paloiksi. Laita palat siivilään ja siivilä kulhon päälle. Ripottele kurkuille suolaa. Laita jääkaappiin kastikkeen tekemisen ajaksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä kastikkeen aineet kulhossa. Huuhtaise kurkut ja sekoita ne kastikkeen joukkoon.
  5. Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Ota ankanrinnat uunista. Peitä foliolla ja anna levätä 10 minuuttia.
  7. Tee sillä aikaa inkivääri-chilipaksoi valmiiksi.Leikkaa paksoista kova kanta pois. Irrota, huuhtaise ja kuivaa lehdet. Leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi chili. Kuullotavalkosipulia, inkivääriä ja chiliä vokissa muutama minuutti. Lisää paksoi ja paista noin minuutti. Lisää soija, etikka, seesamiöljy ja sokeri. Sekoita hyvin.
  8. Viipaloi ankanrinnat. Valuta loppu kastike päälle. Tarjoa seesamikurkkujen, paksoin ja riisin kanssa.

VINKKI Viismaustetta myydään aasialaisia elintarvikkeita myyvissä liikkeissä. Mauste sisältää kanelia, anista, neilikkaa, fenkolia ja aavistuksen katajanmarjamaista ja anismaista sechuaninpippuria. Jälkimmäistä valmistaa Santa Maria.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo siemennäkkäri valmistuu vähällä vaivalla. Omenamehu antaa näkkärille makeutta ja tekee siitä loistavan alustan suolaisille juustoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Omenainen kauranäkkäri

Ainekset

4
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
dl
auringonkukansiemeniä
dl
seesaminsiemeniä
tl
suolaa
2
dl
omenamehua
¾
dl
öljyä
2
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää mehu, öljy ja hunaja ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  3. Murra näkkäristä paloja ja tarjoa esimerkiksi juustojen ja hillojen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kurpitsa ei kätkeydy tällä kertaa piirakkaan, vaan ihanaan jälkkäriin. Kerroksittain kootuissa maljoissa vuorottelevat makea, pehmeä ja rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + kurpitsakiisselin jäähtyminen noin 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurpitsajälkkärimaljat

Ainekset

800
g
kuutioitua kuorittua kurpitsaa
2
dl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
dl
hunajaa
1
dl
omenamehua
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
kanelia
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
¼
tl
jauhettua neilikkaa
ripaus suolaa
RAPEAT PEKAANIPÄHKINÄT
100
g
karkeasti rouhittuja pekaanipähkinöitä
2
tl
kookosöljyä
2
tl
hunajaa
2
tl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
tl
jauhettua kanelia
ripaus suolaa
LISÄKSI
4
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
valmista granolaa

Työvaiheet

  1. Laita kattila puolilleen vettä ja kiehauta vesi. Laita kurpitsakuutiot lävikköön kattilan päälle ja keitä vesihauteessa noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.

  2. Mittaa kurpitsasose, sokeri, hunaja, omena- ja sitruunamehu sekä mausteet kattilaan ja kuumenna niin, että seos pulpahtelee kunnolla. Keitä keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin jäähtymään kunnolla.

  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää öljy, hunaja, sokeri ja mausteet ja paahda vielä muutama minuutti. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.

  5. Lusikoi granolaa pienten lasien pohjalle. Laita kerros kurpitsakiisseliä päälle ja sen päälle kermavaahtoa. Toista sama toisen kerran. Ripottele rapeita pekaanipähkinöitä päällimmäiseksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Loppuvuoden ilonpitoon täydellisessä kakussa maistuvat kahvi ja suklaa. Yllätyksenä viipaleesta löytyy raita, joka paljastuu vaniljaiseksi tuorejuustoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Cappuccino-kakku

Ainekset

200
g
pehmeää voita
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
KUORRUTE
100
g
maitosuklaata
25
g
voita
½
dl
vahvaa kahvijuomaa
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,8–2 l). Keitä 1½ dl vahvaa kahvia, esimerkiksi espressoa.

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä jauhot, kardemumma ja leivinjauhe ja lisää seos ja 1 dl kahvia vuorotellen taikinaan.

  3. Tee täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

  4. Laita puolet taikinasta vuokaan. Levitä tuorejuusto taikinan päälle suurpiirteiseksi kerrokseksi. Lisää loppu taikina tuorejuuston päälle. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun siihen painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.

  5. Tee kuorrute. Paloittele suklaa ja laita se voin ja kahvin kanssa kulhoon tai kattilaan. Sulata seos mikroaaltouunissa tai liedellä. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja valuta se sitten kakun päälle ja reunoille. Säilytä kakku jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty pasta. Ainakaan, kun makuina ovat pistaasi, tryffeliöljy ja pecorinojuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pestolla täytetyt sieniraviolit

Ainekset

Pastataikina
n. 4–5
dl
durumvehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
½
dl
tryffeliöljyä (esim. Pirkka)
n. 50
g
pecorinojuustoa (1 dl raastettuna)
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
sieniä (esim. siitakesieniä)
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa
n. 20
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa 4 dl jauhoja keoksi työlaudalle, sekoita suola jauhoihin. Tee keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Sekoita öljy munien joukkoon haarukalla. Lisää jauhoja keon reunoilta vähän kerrallaan käsin munaseokseen. Vaivaa muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina irtoaa pöydän pinnasta. Vaivaa käsin kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Jauhota taikinapallo ja kääri kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Ota pähkinöistä 2 rkl erikseen koristelua varten. Laita loput sauvasekoittimen kulhoon. Lisää yrtit ja tryffeliöljy ja soseuta tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne lusikalla pestoon. Mausta suolalla.

  3. Kauli taikina noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota siitä muotilla pyörylöitä (Ø 7 cm). Lusikoi pestoa keskelle, jätä vajaa 1 cm reunasta ilman täytettä. Laita toinen pyörylä kanneksi ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Anna raviolien kuivahtaa leivinpaperin päällä huoneen- lämmössä noin 20 minuuttia.

  4. Viipaloi sienet ja paista voissa pari minuuttia. Mausta suolalla. Rouhi koristeluun säästetyt pistaasit.

  5. Keitä ravioleja suolavedessä (1 tl suolaa/ 1 l vettä) 2–3 minuuttia. Valuta ja jaa lautasille. Lisää sienet ja pistaasirouhe. Vuole pecorinolastuja pinnalle.

Kommentit (0)