Calypsomaustetun possun rubissa yhdistyvät tutut joulumaut.
Calypsomaustettu possu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa fileen pintaan pieniä ristikkäisviiltoja.
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Murskaa laakerinlehdet ja pippurit morttelissa. Sekoita kaikki mausteet sipulisilppuun. Hiero seos lihan pintaan.
- Laita liha uunivuokaa. Nosta vuoka uuniin ja anna lihan kypsyä kypsäksi, noin 25 minuuttia.
- Kääri filee folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa ruoka appelsiinikastikkeen kanssa (ks. ohje alhaalla).
Appelsiinikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori inkivääri ja hienonna se veitsellä.
- Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan. Keitä alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Kastikkeen ei tarvitse kiehua kokoon vaan makujen irrota liemeen.
- Siivilöi kastike. Mausta se halutessasi chilillä. Suurusta kastike maissijauhoilla tai tarjoa se sellaisenaan calypsomaustetun possun kanssa.
(n. 4 dl, 25 min)