Mikael Gabrielin illallisella kyyneleiden lomassa syödään ranskalaista klassikkoruokaa chateaubriandia bearnaisekastikkeen ja perunagratiinin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
Keskivaikea
Chateaubriand, bearnaisekastike ja perunagratiini
Ainesosat
4
naudan sisäfileepihviä á 180 g
suolaa ja mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Bearnaisekastike
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
valkoviiniä
ripaus
sokeria
2
oksaa
rakuunaa
4
keltuaista
250
g
voita
suolaa ja mustapippuria
2
tl
punaviinietikkaa
½
dl
tuoretta rakuunaa silputtuna
Vaiheet
- Valmista ensin kastike. Hienonna sipulit ja lisää ne sekä etikka, valkoviini ja mausteet kattilaan. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on noin 4 ruokalusikallista. Siivilöi.
- Laita kattila vesihauteeseen. Sekoita keltuaiset joukkoon ja vatkaa koko ajan, kunnes seos paksunee. Sulata voi ja lisää sitä joukkoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä lisää punaviinietikka ja tuore silputtu rakuuna.
- Nuiji lihat noin 3 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä noin 2 minuuttia moelmmilta puolilta.
- Tarjoa pihvit kastikkeen ja perunagratiinin kanssa (ks. ohje alla). Voit tarjota lisukkeena myös grillattuja kasviksia.
Perunagratiini
Ainesosat
noin 600
g
Rosamunda-perunaa
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
5
oksaa
timjamia
suolaa ja mustapippuria
5
dl
kuohukermaa
1
dl
parmesaaniraastetta
Vaiheet
- Pese ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit ja sekoita ne perunoiden joukkoon. Hienonna timjami. Mausta perunat ja sipulit suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.
- Kaada kerma ja ripottele parmesaaniraaste päälle. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 1 tunti.