Karitsasta tehdyt kebakot paistetaan meheviksi voissa, jonka maustaa rosmariini.
Dipattavat lammasvartaat
Ainekset
Työvaiheet
- Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös rosmariini.
- Sekoita vartaiden aineet kulhossa. Ota taikinasta runsaan ruokalusikallisen kokoisia paloja ja muotoile ne kostutetuin käsin soikeiksi lihapyöryköiksi. Työnnä varrastikut pyöryköihin.
- Kuumenna voi suuressa paistinpannussa. Lisää rosmariininoksat ja paista niitä noin 1 minuutti, jotta voi maustuu. Lisää vartaat pannuun ja paista niitä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Paista vartaat muutamassa erässä. Tarjoa manteliripotteen ja appelsiinijogurtin kanssa.
Appelsiinijogurtti
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista hedelmästä mehu.
- Sekoita appelsiinijogurtin aineet keskenään.
Manteliripote
Ainekset
Työvaiheet
- Rouhi mantelit veitsellä.
- Paahda mantelirouhetta kuivassa kuumassa pannussa 2–3 minuuttia tai kunnes rouhe on vaaleanruskeaa. Lisää kori-anterinsiemenet ja jatka paah-tamista vielä noin puoli minuuttia.
- Ota pannu liedeltä. Sekoita suola rouheeseen.