Karitsasta tehdyt kebakot paistetaan meheviksi voissa, jonka maustaa rosmariini.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Dipattavat lammasvartaat
Ainesosat
400
g
lampaan tai karitsan paistijauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
Paistamiseen
2
rkl
voita
2
oksaa
tuoretta rosmariinia
lisäksi varrastikkuja
Vaiheet
- Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös rosmariini.
- Sekoita vartaiden aineet kulhossa. Ota taikinasta runsaan ruokalusikallisen kokoisia paloja ja muotoile ne kostutetuin käsin soikeiksi lihapyöryköiksi. Työnnä varrastikut pyöryköihin.
- Kuumenna voi suuressa paistinpannussa. Lisää rosmariininoksat ja paista niitä noin 1 minuutti, jotta voi maustuu. Lisää vartaat pannuun ja paista niitä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Paista vartaat muutamassa erässä. Tarjoa manteliripotteen ja appelsiinijogurtin kanssa.
Appelsiinijogurtti
Ainesosat
1/2
(luomu)appelsiinin kuori ja mehu
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
tahinia (seesaminsiementahnaa)
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
suolaa
Vaiheet
- Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista hedelmästä mehu.
- Sekoita appelsiinijogurtin aineet keskenään.
Manteliripote
Ainesosat
2
dl
kuorellisia manteleita
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Rouhi mantelit veitsellä.
- Paahda mantelirouhetta kuivassa kuumassa pannussa 2–3 minuuttia tai kunnes rouhe on vaaleanruskeaa. Lisää kori-anterinsiemenet ja jatka paah-tamista vielä noin puoli minuuttia.
- Ota pannu liedeltä. Sekoita suola rouheeseen.