
Lihalämpömittarin avulla arvokas filee kypsyy juuri oikeaan kypsyyteen.
Gorgonzolalla ja päärynöillä täytetty naudanfilee
Ainekset
Työvaiheet
- Ota filee huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja kuutioi päärynät. Kuullota sipuleita pannussa öljytilkassa 3–4 minuuttia. Sekoita päärynät joukkoon. Mausta pienellä ripauksella suolaa ja pippuria.
- Leikkaa fileen keskelle pituussuunnassa syvä, melkein pohjaan asti ulottuva viilto. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sipuli-päärynäseos viiltoon. Viipaloi juusto. Laita juustopalat ja rosmariinit täytteen päälle. Sido filee rennosti kiinni paistinarulla.
- Halutessasi paista fileeseen kaunis väri pannussa öljy-voiseoksessa. Kääntele lihaa varovasti paistamisen aikana; yritä välttää juuston osumista pannuun. Mausta fileen ulkopinta suolalla ja pippurilla ja siirrä filee uunipannuun. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan; varo osumasta täytteeseen.
- Kypsennä fileetä uunissa, kunnes sisälämpötila on 58 astetta, noin 20 minuuttia. Tällöin liha on sisältä kauniin vaaleanpunaista. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka kypsentämistä kunnes mittari osoittaa 64 astetta. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Näin lihasnesteet eivät valu leikatessa.