
Vaivattomasti valmistuvat possunkyljykset tuovat iloa arkeen Aasiasta. Vinkki! Talouskyljys eli kasslerkyljys on perinteistä possunkyljystä mehukkaampi, koska siinä rasva on tasaisesti lihassa.
Inkivääri-possunkyljykset
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita se isossa kulhossa muiden marinadin ainesten kanssa tasaiseksi seokseksi. Nosta kyljykset kulhoon ja pyörittele niitä marinadissa, jotta se levittyy kauttaaltaan lihoille. Jätä lihat maustumaan huoneenlämpöön ½ tunniksi.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa parsakaalit nupuiksi ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele öljy parsakaalien pintaan. Asettele kyljykset parsakaalien joukkoon pellille ja kypsennä ruokaa uunissa 20–25 minuuttia.
-
Sekoita pienessä kulhossa öljy, soijakastike, seesamiöljy, etikka ja fariinisokeri. Pirskota seos ennen tarjoamista possu-parsakaalipellin päälle.