Sinapilla ja jouluisilla mausteilla hunnutettu porsaan kasler sopii kaikkiin joulunajan juhliin. Kypsymistä ei melkein malta odottaa, kun uunista leijuu suurenmoinen aniksen ja inkiväärin tuoksu.
Vinkki! Inkivääripossun liemestä tulee mehevä kastike, kun lisäät joukkoon lorauksen kermaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-16
4½ t
Helppo
Inkivääripossu
Ainesosat
noin 2
kg
viljapossun niskaa
2
tl
suolaa
4
rkl
raastettua inkivääriä
3
rkl
sinappia
½
rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
ruukku
salviaa
tähtianiksia
12
salottisipulia
1
ps
pehmeitä taateleita
1½
dl
vettä
Vaiheet
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla. Hiero pintaan suola.
- Raasta inkivääri ja sekoita se sinapin joukkoon. Lisää joukkoon ras el hanout -mausteseos. Levitä maustetahna possun pintaan. Asettele pinnalle myös salvianlehtiä ja tähtianiksia. Nosta liha reiluun, reunalliseen uunivuokaan.
- Kuori sipulit ja laita ne sekä taatelit vuokaan. Lisää vuoan pohjalle loraus vettä.
- Paina possuun lihalämpömittari. Nosta liha uunin alatasolle. Kypsennä lihaa noin neljä tuntia, kunnes sisälämpötila on 82 astetta.
- Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.