Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Ninna Lindström

Italialaiset lihapullat kypsyvät uunissa ihanan meheviksi. Samassa vuoassa hautuvat myös gnocchit ja varsiparsakaalit. Tämä ruoka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia + 40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lihapullavuoka

Ainekset

Lihapullat
1
sipuli
loraus
oliiviöljyä
1
dl
korppujauhoja
tl
suolaa
½
tl
kuivattua meiramia
½
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
valkopippuria
1
dl
kermaa
2
munaa
600
g
sika-nautajauhelihaa
tilkka
oliiviöljyä paistamiseen
Vuokaan
2
dl
lihalientä
2
dl
valkoviiniä
½
sitruunaa
tuoretta rosmariinia
8
varsiparsakaalia
500
g
tuore-gnoccheja

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla miedolla lämmöllä oliiviöljyssä ihan pehmeäksi.
  2. Laita sipulisilppu tehosekoittimen kannuun. Lisää korppujauhot, mausteet, kerma ja munat. Surauta seos sileäksi.
  3. Sekoita tahna jauhelihan joukkoon. Pyörittele lihapullat noin 30 cm x 40 cm:n kokoiseen uunivuokaan.
  4. Sekoita lihaliemi kuumasta vedestä sekä fondista tai liemikuutiosta. Yhdistä lihaliemi ja valkoviini. Kaada neste pullien päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi lihapullien väliin.
  5. Paista lihapullia 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Pese sillä välin broccolinit ja leikkaa kuivat kannat pois.
  6. Ota vuoka hetkeksi ulos uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Paina gnocchit vuokaan liemen sekaan. Asettele joukkoon broccolinit ja rosmariinin oksat. Paista vielä 10 minuuttia, kunnes gnocchit ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (1)

Ammatti valokuvaaja

Hieno kuva.

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Miksi valita ottaako lihapullia vai falafeleja, jos voi saada molemmat? Nämä herkkupullat kypsyvät meheviksi matalassa uunilämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihafalafelit

Ainekset

1
dl
tölkkikikherneitä
1
rkl
tahinia
1
limetti
4
rkl
hienonnettua korianteria
400
g
sika-nautajauhelihaa
¾
tl
suolaa
Päälle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Valuta ja huuhdo kikherneet. Purista limetin mehu ja raasta sen kuori.
  2. Mittaa kaikki ainekset jauhelihaa lukuunottamatta tehosekoittimeen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja jauha tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauheliha joukkoon.
  3. Muotoile pieniä pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 25 minuuttia.

Vinkki! Jauhelihafalafelit maistuvat pelkän jogurtin kanssa, mutta ovat vastustamattomia pitaleivän välissä tsatsikin, tomaatin ja korianterin kera.

Kommentit (0)

Janne Silvo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Mureke leivinpaperilla.
Mureke leivinpaperilla.
Täytteet pinnalle.
Täytteet pinnalle.
Täytteet pinnalle.
Täytteet pinnalle.
Juustoa.
Juustoa.
Mureke uuvivuoassa.
Mureke uuvivuoassa.
Pekonikuorrutus.
Pekonikuorrutus.
Hetki jäähdytellään.
Hetki jäähdytellään.
Valmis annos.
Valmis annos.

Maukas jauhelihamureke pekonikuorrutuksella.

Jauhelihamureke pekonikuorrutuksella.
Lisukkeeksi sopii esim. ruskea kastike ja perunamuusi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
n. 3 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vähän maukkaampi jauhelihamureke

Ainekset

1200
g
Naudan jauhelihaa
150
g
Mustaleima emmental
1
kpl
Suola kurkku
2
pakettia
Pekonia
2
kpl
Kermaviiliä
1
pussi
Korppuhauhoja
3
kpl
Kananmunaa
3
dl
Coca Colaa
1
tuore
Basilika
1
tuore
Minttu
1
tuore
Timjami

Työvaiheet

1. Laita jauhelihat ja kermaviilit, sekä Kokis kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta grillimausteella, savupaprikalla ja mustapippurilla mielesi mukaan. Lisää puolikkaan sitruunan mehu.

2. Lisää korppujauhoja kunnes taikina on riittävän kiinteää. Maista useasti kunnes taikinassa on sopivasti mausteita.

3. Laita leivinpaperi pöydälle ja kaada siihen hieman öljyä (esim. oliiviöljy)

4. Kaada mureketaikina leivinpaperille ja tasoittele levyksi.

5. Sivele pinnalle tomaattimurskaa tai ketsuppia.

6. Levitä seuraavaksi suolakurkun viipaleet ja ripottele pinnalle yrittimaustetta tai tuoreita yrttejä. (basilika, minttu, timjami)

7. Raasta tai höylää pinnalle juustoa (Mustalema emmental) kauttaaltaan.

8. Ota kiinni leivinpaperin yläreunasta ja tee taikinasta tuikka rulla.

9. Nosta mureke voideltuun vuokaan ja levitä pekoni suikaleet päälle kunnes on kauttaaltaan peitossa.

10. Paista 220 asteisessa uunissa niin kauan että pekoni on ruskistunut.

11. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja anna muhia n. reilu tunti.

12. Tarkista kypsyys ja valmista esim. kastike ja perunamuusi.

13. Nauti hyvästä ruoasta.

Kommentit (0)