Italialaiset lihapullat kypsyvät uunissa ihanan meheviksi. Samassa vuoassa hautuvat myös gnocchit ja varsiparsakaalit. Tämä ruoka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 minuuttia + 40 minuuttia
Helppo
Italialainen lihapullavuoka
Ainesosat
Lihapullat
1
sipuli
loraus
oliiviöljyä
1
dl
korppujauhoja
1½
tl
suolaa
½
tl
kuivattua meiramia
½
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
valkopippuria
1
dl
kermaa
2
munaa
600
g
sika-nautajauhelihaa
tilkka
oliiviöljyä paistamiseen
Vuokaan
2
dl
lihalientä
2
dl
valkoviiniä
½
sitruunaa
tuoretta rosmariinia
8
varsiparsakaalia
500
g
tuore-gnoccheja
Vaiheet
- Hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla miedolla lämmöllä oliiviöljyssä ihan pehmeäksi.
- Laita sipulisilppu tehosekoittimen kannuun. Lisää korppujauhot, mausteet, kerma ja munat. Surauta seos sileäksi.
- Sekoita tahna jauhelihan joukkoon. Pyörittele lihapullat noin 30 cm x 40 cm:n kokoiseen uunivuokaan.
- Sekoita lihaliemi kuumasta vedestä sekä fondista tai liemikuutiosta. Yhdistä lihaliemi ja valkoviini. Kaada neste pullien päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi lihapullien väliin.
- Paista lihapullia 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Pese sillä välin broccolinit ja leikkaa kuivat kannat pois.
- Ota vuoka hetkeksi ulos uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Paina gnocchit vuokaan liemen sekaan. Asettele joukkoon broccolinit ja rosmariinin oksat. Paista vielä 10 minuuttia, kunnes gnocchit ovat kypsiä.