
Italialaiset lihapullat kypsyvät uunissa ihanan meheviksi. Samassa vuoassa hautuvat myös gnocchit ja varsiparsakaalit. Tämä ruoka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun.
Italialainen lihapullavuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla miedolla lämmöllä oliiviöljyssä ihan pehmeäksi.
- Laita sipulisilppu tehosekoittimen kannuun. Lisää korppujauhot, mausteet, kerma ja munat. Surauta seos sileäksi.
- Sekoita tahna jauhelihan joukkoon. Pyörittele lihapullat noin 30 cm x 40 cm:n kokoiseen uunivuokaan.
- Sekoita lihaliemi kuumasta vedestä sekä fondista tai liemikuutiosta. Yhdistä lihaliemi ja valkoviini. Kaada neste pullien päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi lihapullien väliin.
- Paista lihapullia 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Pese sillä välin broccolinit ja leikkaa kuivat kannat pois.
- Ota vuoka hetkeksi ulos uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Paina gnocchit vuokaan liemen sekaan. Asettele joukkoon broccolinit ja rosmariinin oksat. Paista vielä 10 minuuttia, kunnes gnocchit ovat kypsiä.