Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
8:00 | 14.12.2025

Jouluinen nyhtöpossu

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Christina Aaltio ja Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Joulukinkku on nyhdettynä mehevämpää kuin koskaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
1 vrk + 6 t
Helppo

Jouluinen nyhtöpossu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2
oksaa rosmariinia
1
l
vaaleaa glögiä (esim. Marli)
½
dl
öljyä
½
dl
vaaleaa siirappia
1
ps (37 g)
glögimaustetta
1
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
Mausteseos
10
piparkakkua
½
dl
fariinisokeria
2
rkl
piparkakkumaustetta
2
rkl
öljyä
2
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
suolaa
2
rkl
sinappia
Paistoliemikastike
4
dl
lihan paistolientä
1
dl
vettä
2
rkl
punaviinietikkaa
2
rkl
konjakkisiirappia
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Poista lihasta kalvot. Kuori valkosipulit ja sipulit. Halkaise valkosipulit ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Yhdistä kattilassa glögi, öljy, siirappi, sipulit, rosmariini ja mausteet. Keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Nosta liha tiiviisti suljettavaan pussiin ja kaada jäähtynyt marinadiliemi päälle. Anna maustua viileässä seuraavaan päivään.
  3. Jauha mausteseoksen ainekset sinappia lukuunottamatta tehosekoittimella muruksi.
  4. Nosta liha marinadista, säästä marinadi. Kuivaa lihan pinta ja levitä sille sinappia. Hiero liha mausteseoksella. Anna maustua 2–4 tuntia.
  5. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota marinadista sipulit ja laita ne lihan kera uunivuokaan. Kaada vuokaan noin 5 cm marinadia. Peitä alumiinifoliolla.
  6. Kypsennä lihaa uunissa 2 tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 2–3 tuntia, kunnes liha on todella mureaa. Sammuta uuni ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin. Nyhdä liha paloiksi kahdella haarukalla.
  7. Valmista kastike. Siivilöi 4 dl lihan paistoliemi-marinadia kattilaan. Sekoita joukkoon loput ainekset. Keitä hiljalleen poreillen 15 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pihvi & BBQ
nyhtöpössu
joulu
Kemut

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini