Joulukinkku on nyhdettynä mehevämpää kuin koskaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
1 vrk + 6 t
Helppo
Jouluinen nyhtöpossu
Ainesosat
1
kg
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2
oksaa rosmariinia
1
l
vaaleaa glögiä (esim. Marli)
½
dl
öljyä
½
dl
vaaleaa siirappia
1
ps (37 g)
glögimaustetta
1
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
Mausteseos
10
piparkakkua
½
dl
fariinisokeria
2
rkl
piparkakkumaustetta
2
rkl
öljyä
2
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
suolaa
2
rkl
sinappia
Paistoliemikastike
4
dl
lihan paistolientä
1
dl
vettä
2
rkl
punaviinietikkaa
2
rkl
konjakkisiirappia
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Poista lihasta kalvot. Kuori valkosipulit ja sipulit. Halkaise valkosipulit ja leikkaa lohkoiksi.
- Yhdistä kattilassa glögi, öljy, siirappi, sipulit, rosmariini ja mausteet. Keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Nosta liha tiiviisti suljettavaan pussiin ja kaada jäähtynyt marinadiliemi päälle. Anna maustua viileässä seuraavaan päivään.
- Jauha mausteseoksen ainekset sinappia lukuunottamatta tehosekoittimella muruksi.
- Nosta liha marinadista, säästä marinadi. Kuivaa lihan pinta ja levitä sille sinappia. Hiero liha mausteseoksella. Anna maustua 2–4 tuntia.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota marinadista sipulit ja laita ne lihan kera uunivuokaan. Kaada vuokaan noin 5 cm marinadia. Peitä alumiinifoliolla.
- Kypsennä lihaa uunissa 2 tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 2–3 tuntia, kunnes liha on todella mureaa. Sammuta uuni ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin. Nyhdä liha paloiksi kahdella haarukalla.
- Valmista kastike. Siivilöi 4 dl lihan paistoliemi-marinadia kattilaan. Sekoita joukkoon loput ainekset. Keitä hiljalleen poreillen 15 minuuttia.