Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
16:40 | 25.3.2013

Kahvilla valeltu lampaanviulu

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
2 t 30 min
Helppo

Kahvilla valeltu lampaanviulu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

noin 2
kg:n
lampaanviulu
1
rkl
kuivattua oreganoa
1/2
rkl
kuivattua timjamia
1/2
rkl
rosmariinia
1/2
tl
kuivattua salviaa
2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
3
rkl
öljyä
10
valkosipulin kynttä
Valeluun
1
dl
vahvaa kahvia
1
rkl
hunajaa
1
cl
kuohukermaa
Kastike
paistoliemi
1
tl
kuivattua minttua
1
dl
kuohukermaa

Vaiheet

  1. Nosta liha reunalliseen uunipannuun. Sekoita yrtit, suola ja pippuri öljyyn.
  2. Kuori valkosipulinkynnet. Pistele lihaan terävällä veitsellä reikiä, suurenna reiät sormella. Työnnä reikiin yrttiseosta ja paina valkosipulinkynsi sulkijaksi.
  3. Hiero loput yrttiseoksesta lihan pintaan. Anna lihan seistä huoneenlämmössä kaksi tuntia. Työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan.
  4. Keitä kahvi käyttämällä tuplasti kahvijauhetta normaaliin verrattuna. Sekoita hunaja ja kerma kahviin. Laita viulu 225-asteiseen uuniin. Kymmenen minuutin kuluttua alenna lämpö 150 asteeseen ja valele viulu kerma-kahvilla. Kypsennä, kunnes lihalämpömittari näyttää 65–75 astetta (täysin kypsä 82 astetta). Kypsymiseen menee noin 1 1/2 tuntia.
  5. Valele vuoan pohjalle valuvaa nestettä lihan pinnalle useita kertoja. Kun liha on sopivan kypsää, kääri se folioon ja peittele pyyhkeellä kastikkeen valmistumisen ajaksi.
  6. Ota liemi talteen. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada neste liemen joukkoon. 
  7. Lisää minttu. Kuumenna liemi ja lisää kerma. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, suurusta se kastikesuuruksella tai vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla (1–2 rkl).
  8. Tarjoa paisti ja kastike sitruunalla maustettujen perunoiden kanssa.

Vinkki! Jos sinulla ei ole lihalämpömittaria, pistä kypsyvään lihaan reikä. Jos ulos valuva neste on hiukan punaista, liha on puolikypsää. Kirkas neste on merkki läpikypsästä lihasta.

Vinkki! Jos haluat kastikkeesta miedompaa, siirrä liemi kasarissaan hetkeksi kylmään. Rasva nousee pintaan ja se on helppo poistaa. Lisää minttu ja kerma rasvan poistamisen jälkeen.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Lammas
pääsiäinen
liharuuat
Lampaanviulu
kahvilla valeltu lampaanviulu
Pääsiäinen

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini