Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
16:12 | 9.12.2014

Karamellisoitu ylikypsä kasleri

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Rapeapintainen kasleri voi hyvinkin jäädä joulupöydän vakiovieraaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8
20 min + suolaus 8-12 t + paist
Vaikea

Karamellisoitu ylikypsä kasleri

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1 1/2
kg
luutonta kasleria
Kuivamausteseos
1
dl
fariinisokeria
1
rkl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
chilihiutaleita tai -jauhetta
1
rkl
cayennenpippuria
1
rkl
suolaa
1
rkl
mustapippuria
1
rkl
savupaprikaa
Suolausliemi
1
l
kylmää vettä
1/2
dl
suolaa
1/2
dl
fariinisokeria
2
laakerinlehteä
1/2
dl
kuivamausteseosta (ohje yllä)
Kiillotuskastike
1
dl
vettä
1
dl
paksua vadelmaviinietikkaa (Clovis vinaigre & pulpe de framboise) tai
1/2
dl
paseerattua pakastevadelmaa + 1/2 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/2
dl
fariinisokeria

Vaiheet

  1. Yhdstä mausteseoksen ainekset.
  2. Sekoita suolausliemi. Lisää kulhoon kylmä vesi, suola ja sokeri. Sekoita kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet nesteeseen. Lisää laakerinlehdet ja ½ dl kuivamausteseosta (säästä loput lihan pintaan).
  3. Huuhtele liha ja pane se kookkaaseen muovipussiin kulhon sisään. Kaada suolaliuosta päälle niin, että se peittää lihan. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin maustumaan yön ajaksi.
  4. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä.  Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Ota luolausliemestä, taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla ja nosta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Hiero kuiva-aineseos pintaan ja paina lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  5. Paista lihaa uunin keskitasossa 100 asteessa 4–5 tuntia lihan paksuudesta riippuen tai kunnes paistolämpömittari näyttää 93 astetta.
  6. Valmista lisukkeet lihan kypsyessä (ks. ohjeet alla).
  7. Nosta liha uunista ja kiedo folioon.
  8. Valmista kiillotuskastike. Kaada ainekset kattilaan, sekoittele koko ajan ja anna kiehua kokoon, kunnes seos on ohutta siirappia, 3–4 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä.
  9. Leikkaa lihan pinnasta halutessasi ylimääräinen rasva pois. Sivele pintaan kiillotuskastiketta ja nosta liha grillivastuksen alle 2 minuutiksi tai kunnes siirappi on imeytynyt lihan pintaan.

Maapähkinäkastike

Ainesosat

2
dl
suolapähkinöitä
2
salottisipulia
2
rkl
seesaminsiemenöljyä
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
soijakastiketta
1
prk
(400 g) kookosmaitoa
1/2
dl
limetin puristettua mehua
1
tuore punainen tai vihreä chili

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili
  2. Kuumenna öljy isossa laakeassa pannussa. Lisää sipuli ja chili ja kuullota muutama minuutti, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää sokeri pannuun ja paista seosta käännellen, kunnes sokeri hieman karamellisoituu.
  3. Lisää kookosmaito, suolapähkinät, soijakastike ja limetinmehu. Anna kiehua sekoittaen 2–3 minuuttia.
  4. Kumoa seos monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa limetinmehua tai soijakastiketta. Tarjoa lihan kanssa.

Lämmin punakaalisalaatti

Ainesosat

500
g
punakaalia
1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
3/4
dl
limetin mehua
1/2
dl
vettä
3
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota kaalia ja sipulia öljyssä pannussa muutama minuutti.
  2. Lisää loput ainekset ja hauduta kaali kypsäksi, noin 5 minuuttia. Se saa jäädä rapeaksi. Maista ja tarjoa lämpimänä lihan ja maapähkinäkastikkeen kanssa.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
maapähkinäkastike
punakaalisalaatti
kasleri
karamellisoitu kasleri
Pihvi & BBQ
Joulu

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini