Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 161 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Minttupestokaritsa on tarjoaa klassiset pääsiäismaut uudella tavalla. Varaa paahtopaistin maustumiseen ainakin kahdeksan tuntia. Kypsentäminen käykin sitten äkkiä, 20 minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min + marinointi 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan paahtopaisti ja minttupesto

Ainekset

800
g
karitsan paahtopaistia
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
1
rkl
öljyä
Marinadi
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
punaviiniä
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rosmariininoksaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi. Painele valkosipulinkynsiä veitsenlappeella. Irrota kuoret. Laita valkosipulit ja muut marinadin ainekset kulhoon. Kääntele paistit marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa 8 tuntia.
  2. Ota paistit huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
  3. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Paista lihoihin väri pannussa voi-öljyseoksessa. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se yhden paistin paksuimpaan kohtaan. Siirrä lihat uunivuokaan. Kypsennä uunissa 15 minuuttia tai kunnes paistin sisälämpö on 58 astetta. Ota vuoka uunista ja peitä se foliolla. Anna lihojen vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Minttupesto

Ainekset

1
dl
mintunlehtiä
1
dl
basilikanlehtiä
1
dl
parmesaania raastettuna
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
manteleita
1
rkl
kapriksia
1 1/2
dl
neitsytoliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Irrota lehdet yrttien oksista. Raasta parmesaani. Kuori valko-sipulinkynsi. Paahda manteleihin kaunis väri kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen.
  2. Laita yrtit, parmesaaniraaste, valkosipuli, mantelit ja kaprikset korkeaan kulhoon. Lisää 1 dl öljyä ja sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi.
  3. Lisää öljyä sen verran, että pestosta tulee lusikoitavaa. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

Hasselbackan perunapaistos

Ainekset

1
kg
kiinteää perunaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1 + 1/2
dl
voisulaa (140 g)
1
dl
panko- tai korppujauhoja
1
dl
juustoraastetta (esim. Västerbotten)
tuoretta timjamia mausteeksi

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa niihin ohuita viiltoja siten, että viillot yltävät lähes pohjaan, mutta perunat pysyvät koossa. Laita perunat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulata voi. Valuta 1 dl voisulaa perunoille.
  2. Kypsennä perunoita uunin keskitasossa 20 minuuttia. Valele paistamisen aikana jäljelle jääneellä voisulalla.
  3. Yhdistä korppujauhot ja juustoraaste. Ripottele seos perunoille. Kypsennä vielä 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta tuoreella timjamilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tarjoa broileria ranskalaisittain vihreän, fenkolilla ja varsisellerillä höystetyn cassoulet-kasvispadan ja yrttipistoutahnan kanssa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdetut broilerinkoivet ja cassoulet vert

Ainekset

Paahdetut broilerinkoivet
4
broilerin koipi-reisipalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Cassoulet vert
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
lehtisellerinvarsi
2
prk (à 400/246 g)
keitettyjä cannellinipapuja vedessä
1
dl
valkoviiniä
1
dl
kasvislientä
300
g
vuohenjuustoa (esim. Melusine)
Yrttipistou
1
valkosipulinkynsi
1
dl
basilikanlehtiä
2
lehtikaalin lehteä
2
tl
sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. 1
dl
oliiviöljyä
Lisäksi
limettilohkoja ja herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuivaa koipireidet talouspaperilla. Hiero mausteet lihaan. Laita koipireidet uunivuokaan ja valuta öljy päälle. Paahda uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 180 asteeseen ja kypsennä noin 50 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla tai cocktailtikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Broileri on kypsää 75-asteisena ja kun lihasneste on kirkasta.

  2. Tee cassoulet. Kuori ja hienonna salotit ja valkosipulit. Viipaloi fenkoli ja lehtiselleri. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan. Kuullota sipulisilppu pannussa öljyssä miedolla lämmöllä pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Lisää fenkoli ja selleri ja paista muutama minuutti. Lisää viini ja anna sen kiehahtaa. Lisää kasvisliemi ja pavut, kiehauta seos ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää vuohenjuusto reiluina paloina ja anna lämmetä.

  3. Tee pistou. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se basilikan kanssa tehosekoittimeen. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja revi lehdet tehosekoittimeen. Lisää mehu ja mausteet. Käynnistä kone ja lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes seos on melko jämäkkää.

  4. Tarjoa broileri cassouletin ja pistoun kanssa. Viimeistele halutessasi limettimehulla ja herneenversoilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1160 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Fetanystävän pihvit onnistuvat niin jauhelihasta kuin keitetystä kvinoastakin! Valitse kumpi vain, lopputuloksena on 16 herkkupihviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 pientä kasvis- tai jauhelihapihviä
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Fetapihvit kahdella tapaa

Ainekset

2
dl
kotimaista kvinoaa TAI 400 g sika-nautajauhelihaa
2
valkosipulinkynttä silppuna
150
g
fetaa
½
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
kananmuna
1
ruukku
tuoretta basilikaa
1
dl
korppujauhoa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Retiisitsatsiki
100
g
retiisejä
1
pkt
valmista tsatsikia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja keitä kvinoa paketin ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä hetken ja sekoita muiden ainesten kanssa. Jos teet sekasyöjän version, sekoita jauheliha muiden ainesten kanssa. Laita kvinoataikina kylmään noin 15 minuutiksi ja muotoile sitten minipihveiksi leivinpaperille uunipellille. Jauhelihataikinan voi taputella isommiksi pihveiksi. Valuta päälle hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Paista kvinoapihvit kiertoilmalla kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia. Jauhelihapihvit valmistuvat samassa ajassa ilman kiertoilmaa.

  2. Tee retiisitsatski. Pese ja raasta retiisit ja sekoita tsatsikin joukkoon. 

Vinkki! Valitse kotimainen kvinoa, sillä se puuroutuu ja sopii siksi kasvispihveihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesän mehevimmässä keikauksessa maistuvat mustikat ja nektariinit. Kakku saa viimeisen silauksensa basilikaöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-nektariinikeikaus

Ainekset

4
nektariinia
1
dl
fariinisokeria
25
g
voita
Taikina
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2
dl
mustikoita
1
dl
kahvikermaa
Lisäksi
2
dl
mustikoita
Basilkaöljy
1
dl
oliiviöljyä
½
ruukku
basilikaa
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla (Ø n. 25 cm). Lohko nektariinit neljään osaan ja poista kivet. Laita lohkot vuokaan. Ripottele sokeri ja voi nokareina päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa taikina. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Hienonna basilika. Lisää jauhoseos, basilika, mustikat ja kerma taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kypsennettyjen nektariinien päälle vuokaan. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä kakkua 35–40 minuuttia.

  3. Anna kakun jäähtyä noin 15–20 minuuttia. Laita tarjoiluvati vuoan päälle ja kiepauta kakku ylösalaisin vadille.

  4. Laita basilikaöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  5. Ripottele mustikat ja pirskota basilikaöljyä kakulle tai tarjoa öljy erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1160 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Itse tehty luumu-teriyakikastike on uusi luottosoosisi. Majoneesin kanssa se pehmenee dipiksi, joka sopii täydellisesti yhteen lihapullien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Japanilaiset lihapullat ja luumu-teriyakimajoneesi

Ainekset

400
g
sika-nautajauhelihaa
2
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
dl
pankojauhoja
1
kananmuna
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Luumu-teriyakikastike
2
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
dl
vettä
½
dl
miriniä
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
hunajaa
12
kuivattua kivetöntä luumua
1
tl
raastettua inkivääriä
Luumu-teriyakimajoneesi
1
dl
luumu-teriyakikastiketta
1
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensiksi luumu-teriyakikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa keskenään. Siirrä jääkaappiin.

  2. Tee lihapullat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kevätsipulin varret, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele kostutetuin sormin pieniksi pulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 20 minuuttia.

  3. Sekoita keskenään luumu-teriyakimajoneesin ainekset. Tarjoa lihapullat sen kanssa.

Kommentit (0)