Kodin Kuvalehti on lisännyt 1170 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Valurautapata toimii sekä induktioliedellä että uunissa. Mehevän possupadan makuihin sopii myös joukkoon pilkottu omena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen possupata

Ainekset

700
g
porsaan kassleria
2
rkl
öljyä
6–8
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
3
salvian oksaa
2
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
100
g
ruusukaalia
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
  2. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista possupalat öljyssä pannulla pienissä erissä. Lisää pannulle sipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada lihat ja sipulit pataan.
  4. Lorauta pataan vesi. Lisää liemikuutio, kuivatut sienet, salvia, sinappi, suola ja pippuri. Hauduta pataa liedellä kannen alla hiljaisella tulella noin 45 minuuttia.
  5. Poista ruusukaalien uloimmat lehdet ja kuivat kannat. Halkaise suurimmat. Lisää pataan ruusukaalit ja kerma. Hauduta vielä 15 minuuttia.

Vinkki! Padan voi hauduttaa edellisenä päivänä ja jatkaa tarjoilupäivänä ruusukaalien ja kerman lisäämisestä. Jos pata on ollut yön jääkaapissa, pidennä hieman haudutusaikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3394 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Silkkisen pehmeäksi paahtunut purjo on ihana alkuruoka! Hapokas vinegretti ja täyteläinen jogurtti tuovat vastapainoa purjon makeudelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahtopurjot ja hasselpähkinävinegretti

Ainekset

8
ohutta purjoa
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
HASSELPÄHKINÄVINEGRETTI
1
dl
pähkinäöljyä tai mietoa oliiviöljyä
¼
dl
(sherry)viinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1
tl
vaahterasiirappia tai hunajaa
¾
dl
paahdettuja hasselpähkinöitä
LISÄKSI
4
dl
maustamatonta jogurttia (10 %)
¼
tl
suolaa
versoja tai pieniä yrttejä

Työvaiheet

  1. Leikkaa purjoista vihreä osa pois, halkaise ja huuhdo purjot. Aivan ohuet purjot voit käyttää halkaisematta.

  2. Laita purjot uuniastiaan. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla.

  3. Paahda 200-asteisessa uunissa purjojen koosta riippuen 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi.

  4. Sekoita vinegretin öljy, etikka, suola ja vaahterasiirappi keskenään. Rouhi pähkinät ja lisää ne kastikkeeseen.

  5. Mausta jogurtti suolalla ja levitä se tarjoilulautaselle. Laita purjot jogurtin päälle ja valuta pinnalle vinegrettiä. Koristele halutessasi versoilla ja tarjoa lisäksi paahdettua leipää.

Vinkki Jos purjot ovat paksuja, paahda ne viipaloituna. Muista huuhtoa lehtien välit ennen paahtamista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3394 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tämä pumpulinpehmeä kakku lässähtää hieman jäähtyessään, mutta makuun se ei vaikuta. Kakun seuraksi sopivat kirpakat, hunajaliemessä keitetyt luumut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikakku ja keitetyt luumut

Ainekset

4
kananmunaa (M-koko)
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
rkl
sitruunamehua
dl
ruokosokeria
dl
turkkilaista jogurttia
¾
dl
vehnäjauhoja
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena
VUOKAAN
voita
KEITETYT LUUMUT
7
punaista kirpeää luumua
1
dl
vettä
3
rkl
hunajaa
2
rkl
sokeria
1
kanelitanko
LISÄKSI
1
dl
suolattomia pistaaseja rouhittuna

Työvaiheet

  1. Voitele irtopohjavuoka (Ø 20 cm), ja leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala.

  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuori hienoksi ja purista mehutilkka.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, vehnäjauhot, vaniljajauhe, sitruunankuori ja -mehu kevyesti sekoittaen.

  4. Puhdista ja kuivaa vatkaimen terät. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa napakaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinan joukkoon.

  5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia.

  6. Huuhtele luumut, leikkaa ne puoliksi ja poista kivet.

  7. Laita vesi, hunaja, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.

  8. Lisää luumut ja kypsennä alhaisella lämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet, mutta säilyttävät vielä muotonsa. Tarjoa jogurttikakku keitettyjen luumujen ja rouhittujen pistaasien kanssa.

Vinkki Voit korvata luumut tuoreilla viikunoilla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1170 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pannulla nopeasti paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapeaksi paahdettu possun jauheliha maustetaan chilillä, valkosipulilla ja mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu

Ainekset

3–4
(400 g)
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
½
ruukku tuoretta minttua
½
ruukku tiliä
400
g
possun jauhelihaa
¾
tl
suolaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
2–3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
keitettyä riisiä
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
  4. Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.

Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1170 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Perinteinen moussaka on maukkainta karitsanjauhelihasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Moussaka

Ainekset

2
(yht. 600 g)
munakoisoa
3
jauhoista perunaa
1
ruukku basilikaa
½
dl
oliiviöljyä
Jauhelihakastike
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
400
g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
tl
oreganoa
1
tl
kanelia
½
tl
mustapippurirouhetta
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
Valkokastike
200
g
fetaa
2
rkl
oliiviöljyä
½
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria rouheena

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Pese ja leikkaa munakoisoista kannat. Leikkaa munakoisot pitkiksi, ohuiksi viipaleiksi. Pese ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Silppua basilika varsineen.
  3. Levitä munakoisot leivinpaperin päälle. Sipaise päälle oliiviöljyä. Paahda munakoisoja uunissa noin 20 minuuttia, kunnes viipaleet saavat väriä.
  4. Laske uunin lämpö 200 asteeseen.
  5. Valmista jauhelihakastike pannulla. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha, oregano, kaneli ja pippuri. Ruskista jauheliha. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja vesi. Hauduta 10 minuuttia.
  6. Tee valkokastike. Raasta feta. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää öljyyn jauhot. Lisää maito samalla sekoittaen. Lisää puolet fetaraasteesta, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta 10 minuuttia.
  7. Sipaise uunivuoan pohjalle öljyä. Lado munakoisot, perunat, jauhelihakastike ja valkokastike vuokaan kerroksittain. Levitä viimeiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja loput fetaraasteesta.
  8. Kypsennä moussakaa uunin ala-tasolla 50 minuuttia.