
Ali valmistaa Soppa365-tv:ssä lammaspaistin valkoviinissä ja lisäksi pyreen bataateista.
Lammaspaisti valkoviinissä ja bataattipyreetä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Valmista makuliemi. Pilko juurekset ronskeiksi paloiksi ja paina valkosipulin kynnet murskaksi veisten lappeella. Yhdistä lihaliemi ja valkosipuli sekä juurekset kattilassa ja kiehauta.
- Sillä aikaa kun liemi lämpenee, kuivaa lampaan pinta ja leikkaa sen rasvaan ristiviillot. Mausta pinnat suolalla ja pippurilla. Laita paisti keskikuumalle pannulle rasvapuoli alaspäin ja kuumenna, kunnes pinta on ruskistunut. Käännä ja paista pinnat kiinni kaikkialta pannulle sulaneessa rasvassa, lisää tarvittaessa rypsiöljyä.
- Laita paisti uunipataan ja kaada kuuma liemi sen päälle, lusikoi myös liemessä lämmitetyt juurekset mukaan lampaan kanssa. Lisää pataan rosmariinin ja timjamin oksat. Laita pata uuniin 10 minuutiksi 225 asteeseen, jonka jälkeen laske lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä n. 1,5 tuntia tai kunnes lampaan sisälämpötila on 70 astetta.
- Kuori bataatit ja pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Paahda bataattipaloihin voissa paahtunut väri. Kuumenna kerma kattilassa ja nosta bataatit kermaan ja keitä 15 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä. Siivilöi kerma talteen ja soseuta keitetyt bataatit joko sauvasekoittimella tai blenderillä. Mausta suolalla ja ohenna tarvittaessa keitinkermalla. Halutessasi makeuta bataattipyre siirapilla.
- Kun paisti on valmis ota pata pois uunista ja siivilöi liemi erilliseen kattilaan. Kääri paisti folioon lepäämään kastikkeen valmistumisen ajaksi. Laita kastikekattila levylle ja kiehauta. Keitä 10 min. tai kunnes kastiketta on jäljellä n. puolet. Sekoita joukkoon pieni nokare voita ja mausta suolalla.Vinkki: Voit säästää bataattien keittämisestä jääneen kerman esimerkiksi sosekeiton valmistamiseen.